Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 4 m/s NE
 

Kokoomuksen kunnallisjärjestö vastustaa veronkorotuksia

Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö ilmoittaa kannanotossaan vastustavansa veronkorotuksia Hämeenlinnaan vuoden 2020 talousarviokäsittelyssä. Kokoomuksen kattojärjestö katsoo, että hämeenlinnalaisten verorasitus on nyt jo turhankin ankara. Veroprosentillaan 20,75 Hämeenlinna on kokoisekseen kaupungiksi ankara verottaja.

Hämeenlinnan kaupungin vuoden 2019 budjettiin liittyy poikkeuksellisen laajoja epävarmuustekijöitä. Valtionosuuksien tiedetään kasvavan valtion päätösten myötä, ja verotulojen on syytä odottaa nousevan kiky-leikkausten päättyessä. Arvioiden tekeminen on kuitenkin erityisen haastavaa.

? Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö kannattaa veroprosentin pitämistä ennallaan. Emme tahdo veronkorotuksia varmuuden vuoksi, linjaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Ahonen.

? Verotuksen pitäminen mahdollisimman kohtuullisena on kaupungin vetovoiman kannalta hyvin tärkeää. Kunnallisverotus iskee erityisen ankarasti pienituloisiin palkansaajiin ja eläkeläisiin. Siksi verojen korotuksesta täytyy pidättyä, toteaa Ahonen.

? Veronkorotuksen tulee olla viimesijainen keino. Rakenteelliset uudistukset esimerkiksi lastensuojelussa, terveydenhoidossa, ja vaikkapa päivähoidon palvelusetelin täysimittaisesti hyödyntämisessä pitää ottaa ensin työpöydälle, jatkaa Ahonen.

? Samalla on tehtävä pitkäjänteinen työllisyyttä ja kaupungin vetovoimaa lisäävä investointisuunnitelma. Kaupunkimme kiinnostaa onneksi myös yksityisiä investoijia ? ollaan siis avoimia kumppanuudelle. Keskustavisio on yksi oiva työkalu myös tähän. Kaiken ei tarvitse tulla veronmaksajien kukkarosta, päättää Ahonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.