Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kokoomukselta kaksi aloitetta aluevaltuustossa

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti eilen kaksi aluevaltuustoaloitetta. Molemmat aloitteet ovat puolueen mukaan evästyksiä vuoden aikana rakennettavaan Oma Hämeen strategiaan, palvelustrategiaan ja rakenteeseen.

Toisessa aloitteessa halutaan selvittää palvelujen yksikkökohtaiset kustannukset.

– Sosiaali- ja terveydenhuollossa ei voi korostaa liikaa tiedolla johtamisen merkitystä. Tämä tarkoittaa käytännössä muun muassa sitä, että päätöksentekijöiden tiedossa tulee olla laatutiedon lisäksi vertailukelpoista dataa ja tietoa toisiaan vastaavien palvelujen yksikkökustannuksista. Tämä tukee hoidon ja hoivan laadun, vaikuttavuuden ja tehokkuuden tunnistamista ja vertaamista, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja, aluehallituksen varapuheenjohtaja Juha Isosuo.

Toinen aloite koskee yritysten ja järjestöjen osallisuuden varmistamista Oma Hämeen organisaatiorakenteessa. Kokoomusryhmä esittää, että Oma Hämeen organisaatiorakenteessa
huomioidaan systemaattinen julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö perustamalla aluehallituksen asettama hyvinvointialueen sekä yritysten ja järjestöjen yhteistyötä kehittävä elinkeino- ja järjestötoimielin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.