Perjantai 24.03.2023
Nimipäivät: Gabriel, Kaapo, Kaappo, Kaapro
Hämeenlinna
Sadekuuroja
3°C
Tuuli: 3 m/s SSE
 

Kiemunki näkee autottoman keskustan

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki ei hempeile kuvaillessaan Hämeenlinnan kaupunkikeskustan tulevaisuutta.

– Moottoritien kate muuttaa painopistettä länteen. Kysymys onkin vain siitä, kuinka kauan ydinkeskusta tulee näyttämään tyhjältä ja kolkolta. Toriparkkikaan ei pysty pelastamaan tilannetta, sillä sehän ei valmistuisi millään ennen vuotta 2018.

Mutta ei niin paljon huonoa, ettei jotain hyvääkin.

– Keskustan liiketilojen vuokrataso tulee vääjäämättä tippumaan, joten voi toivoa, että tiloihin saadaan uusia yrittäjiä ja toivon mukaan myös luovan alan toimijoita.

Kiemunki muistuttaa, että syksyllä valmistunut keskustan liikennesuunnitelma on hyvä asiakirja. Eritoten hän toivoo voimakkaita kantoja liikenneasioihin esittäviä henkilöitä lukemaan sen!

– Liikennesuunnitelmassa kuvailtu tulevaisuus on selkeä: keskustan kuuluu olla ympäristöystävällinen, terveellinen ja  ihmisille ja elämälle tarkoitettu alue. Autot eivät sinne kuulu. Ne saavat olla pysäköintihalleissa tai ?taloissa ja muuten ohjata keskustaa ympäröivälle kehäreitille.

Lue lisää:

 Teksti: Ilkka Peltoniemi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.