Perjantai 29.09.2023
Nimipäivät: Mikko, Mika, Mikael, Mikaela, Miika

Tuuli:
 

KESKUSTAPIIRI: Keskustan löydettävä identiteettinsä ja uudistettava toimintakulttuurinsa

Keskustan Etelä-Hämeen piiri on vuosikokouksessaan Hämeenlinnassa antanut seuraavan julkilausuman:

Vaalitappio kevään eduskuntavaaleissa heijasteli koko 2000-luvun ajan tapahtunutta puolueen ideologista ja toiminnallista hiipumista. Keskustalainen talouspolitiikka on lipunut oikealle, sosiaalipolitiikassa emme enää olleet johtava reformipuolue ja alue- sekä maaseutupolitiikka alistuivat kaupungistumisen agendalle.

Sote- ja maakuntauudistukset näkyivät hahmottumattomina jättiläisinä ihmisille, jotka kaipaavat käytännön toimia ja näköalaa tulevaisuuteensa.

Lupasimme laittaa Suomen kuntoon ja sen teimme. Oli maamme edun mukaista tehdä kipeät ja tarpeelliset ratkaisut niin tasapuolisesti kuin mahdollista. Kaikkia tarvittiin talkoissa, joissa Suomen velkaantuminen saatiin taitettua ja työllisyys parannettua. Virheitäkin tehtiin ja nyt on niiden korjaamisen aika. Uuden hallituksen on nyt paljon helpompi aloittaa toimintansa edellisen hallituksen onnistuneiden toimien johdosta.

Keskustan ensisijainen tehtävä myös oman olemassaolonsa kannalta on poliittinen ja toiminnallinen uudistuminen. Keskustan uudistamisen tarve ei ole riippuvainen hallitukseen osallistumisesta tai sen ulkopuolelle jäämisestä.

Keskustan on etsittävä uuden nousun rakennuspuita Alkion ja Virolaisen ideologisen ajattelun pohjalta. Keskustan on jälleen oltava se ?radikaalinen uudistusmielinen? puolue mutta sellainen, joka toimii rohkeasti uuden murroksen ajassa. Keskustan pitää olla alueiden ja maakuntien pääkaupunkien raivokas puolustaja emmekä hyväksy suurten kaupunkien markkinastalinistien kabinettidemokratiaa.

Keskusta pystyy osoittamaan kaikille edullisia käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen ja ympäristöongelmien torjuntaan. Käytännön esimerkkinä on biokaasun käytön kymmenkertaistaminen liikennepolttoaineena. Samalla luodaan Suomeen uutta työtä ja kierrätetään ravinteita järkevästi.

Keskustan on kyettävä uudistamaan myös toimintakulttuurinsa ja kielellinen retoriikkansa. Jäsenkentässä on siirryttävä arkisesta kahvittelusta näkyvämpään toimintaan ja uusille foorumeille, uusiin verkostoihin. Harmaan ja laimean keskustan on aika purra terävämmin ja puhutella ihmisiä laajemmin. Uudet kasvot rohkeasti esille ja viesteihimme terävämpää särmää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.