Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Yhteisvastuun sunnuntai 7.2. käynnistää keräyksen

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti.

Yhteisvastuu 2016 tukee nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa Ugandassa Rwamwanjan pakolaisleirillä. Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan nuorten elämänhallintataitojen kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla.

Yhteisvastuu-keräys 2016 käynnistyy Yhteisvastuun sunnuntailla 7.2. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa sitä vietetään Poltinahon seurakuntatalossa kello 12 alkavassa perhemessussa. Messun jälkeen tarjotaan kaikille keittolounas, ja partiolaisten jälkiruokabuffetista voi ostaa herkkuja keräyksen hyväksi.

Lapsille on omaa ohjelmaa, ja aikuiset voivat tutustua Yhteisvastuu-keräykseen infotilaisuudessa. Infossa voi ilmoittautua vapaaehtoistehtäviin esimerkiksi lipaskerääjäksi. Myös muissa kirkoissa esitellään keräys ja kerätään kolehti Yhteisvastuulle.

Partiolaiset avaavat keräyksen Ystävänpäivärusettiluisteluilla Hämeensaaressa 14.2. Jukka Salminen juhlistaa 60-vuotissyntymäpäiväänsä Yhteisvastuukonsertilla 17.2. Huhtikuussa Ammattiopisto Tavastian opiskelijat vaihtavat jälleen autoihin kesärenkaat Yhteisvastuun hyväksi. Näiden lisäksi seurakunta järjestää kevään kuluessa useita muitakin tilaisuuksia, joissa Yhteisvastuu on esillä ja joissa on mahdollisuus osallistua keräykseen.

Tuotosta 60 prosenttia menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 prosenttia käytetään kotimaiseen kohteeseen ja 20 prosenttia kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Paikallinen seurakunta saa 10 prosenttia keräyksen tuotosta ja sen käytöstä nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn päätetään yhdessä paikallisten partiolippukuntien kanssa. Hanke toteutetaan vuosina 2017?2018. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.