Tiistai 06.06.2023
Nimipäivät: Kustaa, Kyösti, Kustavi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
10°C
Tuuli: 2 m/s NW
 

YHTEISTYÖ: Sib Celebrations muutti Wetterhoffin Fredrika-saliin

Viulisti Valtteri Tolppi on mukana viuluineen tapahtumassa Sibeliuksen Hämeenlinna - Sanoin ja sävelin.

Viulisti Valtteri Tolppi on mukana viuluineen tapahtumassa Sibeliuksen Hämeenlinna – Sanoin ja sävelin.

Klassista konserttitoimintaa Hämeenlinnassa pyörittävä Sib Celebrations muutti Verkatehtaalta Wetterhoffin taloon, Fredrika-saliin. Johtaja Erkki Korhonen on tyytyväinen uuteen sijaintipaikkaan. Muutto oli seurausta kaupungin edellyttämästä yhteistyöstä Wetterhoff-säätiön kanssa.

Samassa talossa toimii myös Sibelius-Center, jota tällä hetkellä remontoidaan.

? Kun alakerran myymälässä on Sibeliukseen liittyviä tuotteita, niin meillä sen sijaan on runsaasti tietoa Sibeliuksesta, kuten vaikkapa juhlavuoden 3.000 tapahtumasta, kuluneen vuoden lehtiartikkelit, Sibelius-seuran arkisto ja paljon, paljon muuta tietoa, luettelee Korhonen.

Sib Celebrationsilla on käytettävissä kaupunginhallituksen 200.000 euron määräraha, jolla yritetään selviytyä. Raha mahdollistaa kolmen vuoden jatkumon. Nyt Korhonen joukkoineen ryhtyy etsimään myös muuta rahoitusta tuleville konserteille. Yksi on jo varma. Päivi ja Paavo Lipposen rahaston avulla Raatihuoneelle saapuvat 1.4. konsertoimaan sopraano Johanna Isokoski ja baritoni Christian Lindroos.

Huippuvierailu aloittaa kevätkauden

Huippuvierailu, lähes suoraan New Yorkista, Metropolitanin lavalta, saapuu tänne 13. tammikuuta. Amerikkalaisissa lehdissä suorastaan ylitsevuotavien arvostelujen kohde, Kaija Saariahon Kaukaisen rakkauden johtanut kapellimestari Susanna Mälkki johtaa Helsingin kaupunginorkesteria.

Lavalla kuullaan Suomessa tiettävästi ensimmäistä kertaa kahta sähkökitaraa klassisen musiikin konsertissa. Ranskalais-espanjalaista musiikkia sisältävässä konsertissa on kaksi maailmankuulua sähkökitaristia, hollantilainen Wiek Hijmans ja amerikkalainen Seth Josel, yliopistonsa historian ensimmäinen tohtoritason kitaransoittaja.

Ohjelmassa kuullaan Claúde Debussyn Lelulaatikko/Tristan Murail: Cortes cruele, kahdelle sähkökitaralle ja orkesterille sekä Maurice Ravelin Espanjalainen rapsodia ja Narrin aamulaulu.

Lyseolainen ja viulisti Valtteri Tolppi ja pianisti Erkki Korhonen kertovat Sibeliuksen Hämeenlinnasta sanoin ja sävelin 17.1. Raatihuoneella.

Korhosen mukaan pääpaino on Hämeenlinnasta ja kansallisesta heräämisestä kertovilla tapahtumilla näin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna ja reformaation alusta 500 vuotta sitten. Kansallissäveltäjämme oli historian kuohuissa mukana ja hänen musiikkinsa on osa sielunmaisemaamme.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.