Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

VUODEN LOUNASRAVINTOLA: Amarillo ampaisi kärkeen, Itsudemo rynni kärkikymppiin

Tältä näytti Amarillon sydämeksikin mainostettu erikoispöytä vuonna 2019 ennen ravintolan avajaisia.

Osuuskauppa Hämeenmaa on laittanut viime vuosina isosti panoksia Hämeenlinnan vanhan Kauppakeskus Linnan remontointiin. Linnan luultiin jo vaipuneen ikuiseen uneen, mutta niin vain Kävelykatu Reskalle on runsaassa kolmessa vuodessa syntynyt omanlaisensa pieni ravintolamaailma.

Ravintoloiden uudet maut ovat vähitellen nostaneet suosiotaan kaupunkilaisten keskuudessa ja nyt työ palkittiin, kun Amarillo voitti Reska.fi:n vuoden 2022 Parhaan lounasravintolan äänestyksen. Naapurissa toimiva Lounasravintola Svenni nousi sekin kärkikymmenikköön, ysisijalle.

Hämeenlinnan ravintolakarttaa on 2020-luvun alun koronavuosina ja kustannusten noustessa piirretty uusiksi kovallakin kädellä. Moni on lopettanut tai luopunut lounastarjonnasta. Parhaan lounasravintolan äänestyksessä kärkipäähän ylsivät taas monet tutut menestyjät eli onko niin, että laatu myy huonoinakin aikoina?

Vuoden lounasravintolaa on palkittu vuodesta 2018 ja ensimmäisen voiton otti Popino. Nyt Popino ylsi pronssille. Palautteissa korostuu lounasruoan hyvä laatu ja vakio suosikki pizzat.

Hopealle sijoittunut Uoma puolestaan on voittanut muun muassa Vuoden ruokaravintolan tittelin vuonna 2020, ja viime vuosina niin viihtyisimmästä ravintolamiljööstä kuin parhaana illallisravintolanakin palkittu Hällä oli nyt lounasravintoloiden nelonen.

Viidennelle sijalle ylsi lounasravintoloiden vuoden 2020 ykkönen Myllytupa ennen rakettinousun tehnyttä Goodmanin Itsudemoa. Itsudemoa kehutaan ravintolasisustuksen selkeydestä, yksinkertainen on kaunista ja ravintolassa pääosassa on kerrankin keskelle salia sijoitettu noutopöytäsaareke.

Loput kärkikympistä menevät ns. kotiruokaravintoloille, lukuun ottamatta jenkkiravintoloiden edelläkävijän Fresnon uutta nousua tuloslistoilla. Neste Idänpää, Svenni ja viime vuoden voittaja Tasolounas täydentävät top-kympin.

Hämeenlinnan Paras Lounasravintola 2022, TOP 10

1) Amarillo 57 Täyttävät ja näyttävät annokset.

2) Uoma 40 Kansainvälisen tason lounasmenu Hämeessä!

3) Popino 38 Hintansa arvoiset lounasherkut.

4) Hällä 31 Monipuolinen ja runsas lounas. Perinteikkäässä miljöössä on kiva syödä.

5) Myllytupa 27 Vakiopaikka jo vuosia.

6) Itsudemo 22 Noutopöytä kerrankin pääosassa ja löytyy muutakin kuin sushit.

7) Neste Idänpää 19 Työmiehelle riittävä lounaspöytä.

8) Fresno 16 Toi Jenkkilän maut Hämeenlinnaan, uskollinen linjalleen.

9) Svenni Eatery 13 Mainio paikka työlounaalle.

10) Tasolounas Parolantie 9, Kokin keitoksiin ei kyllästy.

Yhteensä 290 äänestäjää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.