Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Selkeää
20°C
Tuuli: 4 m/s EL
 

Vauvaperheiden hyvinvointia tuetaan luontohetkillä

Hämeenlinnan kaupungin lapsiperheiden palvelut ja Luontouttaja Jaana Santanen järjestävät yhteistyössä kokeilun, jossa vanhemmille ja vauvoille tarjotaan maksutonta luontolähtöistä pienryhmätoimintaa kuudella eri alueella Hämeenlinnassa.

Luontohetkiä vanhemmalle ja vauvalle -toiminnan tarkoituksena on kokeilla uudenlaista toimintaa vauvaperheiden tueksi korona-aikana. Toiminnalla halutaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi vauvaperheiden yksinäisyyteen ja jaksamisen haasteisiin. Toiminta tapahtuu koronaturvallisesti ulkona pienryhmissä touko-kesäkuun aikana. Ilmoittautuminen ryhmiin on käynnissä 22.4. asti. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.hameenlinna.fi.

Kokeilussa selvitetään, voisiko yhteisöllisestä, luontolähtöisestä ryhmätoiminnasta olla apua vauvaperheiden jaksamisen tueksi poikkeusaikana. Tavoitteena on mahdollistaa turvallinen kohtaamispaikka vanhemmille, joille on syntynyt vauva koronapandemian aikana (2020-2021). Toiminnalla halutaan lisätä alueellista yhteisöllisyyttä ja vertaistuen mahdollisuutta, minkä toivotaan vähentävän yksinäisyyden tunteita ja ehkäisevän poikkeusajan mahdollisia negatiivisia vaikutuksia lapsiperheissä.

Luontoympäristössä toteutettavassa toiminnassa osallistujat pääsevät myös hyötymään luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Tavoitteena onkin myös innostaa perheitä luonnossa liikkumiseen ja luontosuhteen vahvistamiseen.

Tuoreet vanhemmat voivat normaalisti osallistua vauvan kanssa erilaisiin Hämeenlinnan kaupungin perhepalveluiden ja yhteistyökumppaneiden järjestämiin ryhmätoimintoihin ja tapahtumiin. Nyt monet toiminnot ovat olleet tauolla tai jääneet kokonaan pois. Toimintaa on järjestetty verkon kautta, mutta aitojen kohtaamisten, sosiaalisten kontaktien ja vertaistuen tarve on lisääntynyt poikkeustilan pidentyessä.

Luontohetkiä vanhemmalle ja vauvalle -tapaamiset järjestetään kuudella eri alueella Hämeenlinnassa: Läntinen kaupunkialue, Itäinen kaupunkialue, Hauho, Lammi, Renko ja Kalvola. Jokaiseen ryhmään mahtuu kuusi vanhempi-vauva-paria. Tapaamisen jälkeen osallistujat voivat halutessaan tehdä yhteisen kävelyn tai syödä eväitä, turvavälejä noudattaen. Myös kahdenkeskiseen jutteluhetkeen terveydenhoitajan tai perhetyöntekijän kanssa pyritään luomaan mahdollisuus, jos osallistujilta ilmenee tarvetta tällaiseen.

Toiminnan suunnittelu on pohjautunut vauvaperheille järjestettyyn sähköiseen kyselyyn.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.