Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Valtuusto haluaa päättää toriparkista viivyttelemättä

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto haluaa saada viivyttelemättä päätettäväkseen P-torin eli maanalaisen toripysäköinnin kohtalon. Etänä maanantaina kokoontunut valtuusto päätti äänin 28?22 lisätä tämän tahdonilmauksen pykälään, jossa käsiteltiin keskustan kehittämistä ja toriparkkia koskevaa kuntalaiskyselyä.

Valtaosa tunnistautumista vaativaan kyselyyn vastanneista, 4.415 henkilöä, kannatti vaihtoehtoa, jossa taloyhtiön tulee ratkaista pysäköinti ensisijaisesti omalla tontilla ja hyödyntäen olemassa olevia parkkiratkaisuja. Vastanneita oli kaikkiaan 9.690. Heistä P-toriksi nimetyn ratkaisun kannalla oli vain 977 henkilöä.

Pysäköintiratkaisuja keskustan reuna-alueille kannatti ensisijaisena vaihtoehtona 2.399 ja Kaivoparkin laajentamista 1.579 vastaajaa. 320 hämeenlinnalaista kävi tunnistautumassa vastatakseen: en osaa sanoa.

Kuntalaiskysely päätettiin järjestää, kun aloite neuvoa-antavasta kunnallisesta kansanäänestyksestä toriparkkia koskien oli ensin hylätty.

Maanantaina lisätyssä kohdassa todetaan, että valtuusto linjasi 11.11.2019 kyselyä koskevassa päätöksessään toimeenpiteet, jotka on toimeenpantava ennen valtuuston päätöksentekoa P-torista.

? Nämä, sarja avoimia tilaisuuksia ja gallup-kysely, on nyt toimeenpantu. Täten asia on syytä tuoda viivyttelemättä valtuuston päätettäväksi, jotta keskustan kehittämisen pitkään jatkunut epävarmuustilanne saadaan tältä osin lopetetuksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.