Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Torstainen kolmen bändin ilta käynnistää viikon Suistolla

Viisihenkinen Vuoret-yhtye uppoutuu kappaleissaan psykomaantieteeseen, vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin ja epävarmaan nykyisyyteen. Vuoret on herättänyt huomiota kunnianhimoisilla musiikkivideoillaan, erottuvalla soinnillaan ja kappaleillaan, joissa toismaailmalliset popmelodiat kohtaavat kekseliään kitarametelin. Yhtyeen esikoislevy Portti ilmestyi lokakuussa.

Torstaina 10. tammikuuta Suistolla on tiedossa kotimaisen indie-musiikin juhlaa, kun keikalle saapuvat nosteessa olevat HÄN, Radio Supernova sekä Vuoret. Keikat alkavat kello 20.
HÄN on muun muassa Teksti-TV 666:n ja French Filmsin muusikoista koostuva kokoonpano. Yhtye kertoo tarinoita yhteiskunnan arkisista kohtaloista, ympäröivästä ankeudesta, kosmisten tasojen seikkailuista sekä paremman huomisen pohdiskeluista. Näitä kaduilta, olohuoneista, baareista, metroista ja metsistä kerättyjen kertomuksien säikeitä HÄN kutoo rockin, popin ja folkin äänimaailmoihin. Ensilevytyksellään Harhakuvitusmaailmassa HÄN kertoo tarinoita kosmisen matkailijan seikkailuista ja havannoista realismin ja todellisuuspakoisuuden rajapinnalta.
Tamperelainen Radio Supernova nimittää musiikkiaan mansegazeksi. Yhtyeen kappaleet koostuvat tasaisista ja syleilevistä melodioista, joiden päällä helisevät herkät suomenkieliset lauluraidat. Sekä esikoiskappale Seinät että sen seuraaja Näkemiin-single julkaistiin keväällä 2018.
Vuoret on kovaääninen kitararockyhtye, jonka musiikista on löydetty jäänteitä muun muassa shoegazesta, postpunkista ja goottipopista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.