Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Teatterin ensi vuoteen mahtuu myös Bergmania ja Almodovaria

Kevään kantaesityksen Suomi sataa ja tuulee lisäksi Hämeenlinnan Teatterin ohjelmistoon tulee ensi helmikuussa Ingmar Bergmanin käsikirjoittama Kohtauksia eräästä avioliitosta. Aviodraamassa käydään Liisa Peltosen ja Lasse Sandbergin esittämänä läpi eroprosessin yllättäviä vaiheita.

Näytelmän ohjaa Samuli Reunanen, sovittaa Pasi Lampela ja näyttelijäkaksikon lisäksi lavalla nähdään The Hämpton Dixieband, jossa soittavat Jussi Harju, Jussi Keinonen ja Petri Keinonen. Petri Keinonen on saanut myös kapellimestarin vastuun.

? Petrin bändin tuotanto ja Bergmanin näytelmät ovat samasta juuresta ponnistavaa taidetta. Bändissä on hyvää energiaa jossa haluaa olla mukana, sanoo ohjaaja Reunanen.

Ohjaaja suosittelee esitystä kaikille jotka harkitsevat eroa parisuhteesta, kaikille jotka ovat parisuhteessa, kaikille jotka harkitsevat eroa parisuhteesta, kaikille jotka ovat eronneet, kaikille joita kiinnostaa todellisuudessamme vaikuttava outo ja kuriton voima jota niin runoudessa kuin kaljabaareissakin kutsutaan rakkaudeksi.

Ohjaaja Maiju Sallas kertoi tunnelmia syksyllä 2017 ohjelmstoon tulevasta musikaalista Naisia hermoromahduksen partaalla.

Ohjaaja Maiju Sallas kertoi tunnelmia syksyllä 2017 ohjelmistoon tulevasta musikaalista Naisia hermoromahduksen partaalla.

Teatteri julkisti tänään myös syksyllä 2017 ohjelmistoon tulevan musikaalin Naisia hermoromahduksen partaalla joka perustuu Pedro Almodovarin elokuvaan. Ennen Hämeenlinnaa musikaali esitetään vain New Yorkissa ja Lontoossa.

? Musikaali on sukua Shakespearen parinvaihtokomedioille, kertoi ohjaaja Maiju Sallas.

Teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo perusteli musikaalin ottamista ohjelmistoon myös sillä, että Hämeenlinnan Teatterilla on poikkeuksellisen osaava ja laaja naishenkilökunta.

? He eivät tosin ainakaan vielä ole hermoromahduksen partaalla ja tuskin Maijun rauhallisessa ohjauksessa tulevat olemaankaan, hän sanoi.

Hämeenlinnan Teatterin vuoden 2017 ohjelmistossa mm:

  • Suomi sataa ja tuulee, kantaesitys 16.2.
  • Kohtauksia eräästä avioliitosta, ensi-ilta 22.2.
  • Naisia hermoromahduksen partaalla, ensi-ilta syksyllä 2017

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.