Sunnuntai 14.07.2024
Nimipäivät: Aliisa, Alisa

Tuuli:
 

Taidemuseossa näyttelyesittelyitä loppiaisena

Loppiaisena 6.1. Hämeenlinnan Taidemuseossa on kaksi näyttelyesittelyä. Kello 12 alkavalla kierroksella tutustutaan oppaan johdolla Eija-Liisa Ahtilan näyttelyyn ja kello 14 Mika Taanilan näyttelyyn.

Eija-Liisa Ahtila on arvostetuimpia nykytaiteilijoita ja yksi suomalaisen taidekentän harvoista kansainvälisesti tunnetuista tekijöistä. Näyttely esittelee Ahtilan uran eri vaiheilla syntyneitä teoksia, monet esillä olevista teoksista on kuvattu Hämeenlinnan seudulla. Videoinstallaatioiden lisäksi näyttelyssä on valokuvia ja piirroksia. Näyttelyssä nähdään myös uusi videoteos.

Mika Taanila on suomalaisen videotaiteen ja kokeellisen dokumenttielokuvan pioneereja. Taanilan Ars Fennica 2015 -palkintonäyttely Muistikatko esittelee taiteilijan viime vuosien keskeistä tuotantoa ja kaksi uutta teosta.

Mukana on video- ja ääni-installaatioita, valokuvia ja ready made -taidetta. Näyttelyssä nähdään useita elokuva- ja musiikkiteemaan sekä Olkiluoto 3 -ydinvoimalaprojektiin liittyviä teoksia. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.