Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Taidelainaamon Valokiilassa Jouni Pajavuori

Kesa?n leikki, o?ljy kankaalle 85x80cm. 2017.

Ars-Häme ry:n Taidelainaamon Valokiilassa-sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan. Taiteilijan teoksia on esillä lainaamossa koko kuukauden ajan yhtenä kokonaisuutena ja taiteilija on tavattavissa keskiviikon kello viiden teehetkessä.

Taidelainaamon Valokiilassa 23.3.?18.4.2017 on hämeenlinnalainen taidemaalari Jouni Pajavuori.

? Opiskelin Kankaanpään Taidekoulussa vuosina 1994?1998. Ennen taidekouluaikaa maalaukseni olivat realistisia, mutta taidekoulun aikana ja sen jälkeen minulla oli ei-esittävän taiteen kausi, jossa oli omat ristiriitansa, hän kertoo.

? Aloin kaipaamaan uudestaan klassista tapaa maalata, sillä ihanteeni maalaustaiteessa ovat muun muassa Rembrandt, Ilja Repin ja Ivan Aivazovski. Palasin takaisin realistiseen taiteeseen kymmenen vuotta sitten.

Pajavuoren henkilökuvat ovat realistisia kuvauksia arjesta.

? Pyrin kuvaamaan ihmisen hänen omassa ympäristössään aitona ja paljaana. Usein maalaukseni saavat alkunsa hetken havainnosta. Arvostan suoraa yksinkertaista ilmaisua ja pidän kädentaitoa taiteessa tärkeänä.

Nasturtium, osa 11. O?ljy kankaalle 100x65cm.

? Uudemmat maalaukseni on kasviaiheisia. Kasvitematiikassa minua kiinnostaa elämän kiertokulku, alku ja loppu. Luonto mahdollistaa kaikille elollisille elämän. Luonto ei myy eikä neuvottele, se vain on ja meidän pitää sopeutua, jos haluamme jakaa maapallon lapsillemme, Pajavuori sanoo.

Nasturtium-sarjaa hän on maalannut vuodesta 2014 lähtien.

? Ne ovat tärkeimpiä maalauksia minulle. Rakastan valoa ja krassin lehti on ohut paljastamaan valon salaisuuksia. Valo menee läpi, taivaan heijastukset ovat selkeitä. Yksinkertaista, mutta vaikeaa toteuttaa. Valon maalaaminen innoittaa minua, koska siinä oppii koko ajan uutta.

Jouni Pajavuori (s. 1969 Janakkalassa) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hän on muun muassa Taidemaalariliiton, Ars-Hämeen ja Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsen.

Pajavuoren kesänäyttelyitä on ollut vuodesta 2014 lähtien Kankaisten tilalla Hämeenlinnassa ja vuodesta 2015 lähtien Lepaan viini- ja puutarhatilalla Hattulassa. Hänen teoksiaan löytyy lukuisista yksityiskokoelmista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.