Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Syksy on Kellariravintola Hällälle sesonkiaikaa

Hällässä syksy on käynnistynyt täydellä tohinalla, kertoo Urpo Nurmiranta.

Kellariravintola Hällässä eletään alkusyksyllä kasvavien asiakasvirtojen maailmassa.

? Syksyllä alkaa sesonki, kun vakituiset syöjät palaavat lomilta, ravintoloitsija Urpo Nurmiranta kertoo.

Nurmiranta sanoo, että Hällän kannalta kylmät ilmat ovat parhaita ja viime kesän helteet verottivatkin asiakaskuntaa jonkin verran. Toisin on nyt.

? Ravintola on välillä kolmekin kertaa täynnä lounaalla ja yleensä se on lohi joka vetää.

Hällän tunnelmallisiin tiloihin saisi lupien mukaan mahduttaa 114 asiakasta, mutta Nurmirannan mukaan niin monta paikkaa ei käytännössä pystytä hyödyntämään.

? Tällä hetkellä paikkoja taitaa olla 96, hän laskeskelee.

Ravintola oli äitienpäivän jälkeen kuukauden päivät suljettuna ilmastoinnin ja lämmityksen uusimisen ajan.

? Ihmiset kyselevät vieläkin, olemmeko auki, Nurmiranta ihmettelee.

Isommat remontit ravintolassa onkin nyt tehty ja edessä ei enää ole operaatioita, jotka vaatisivat ravintolan sulkemista. Hällässä katseet onkin jo käännetty uuden menun julkistamiseen.

? Menumme vaihtuu kahdesti vuodessa ja nyt valmistellaan syysmenuta lokakuun alkuun. Kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita ja nytkin tarjolla on asiakkaiden toiveesta jälkiruokajuustoja ja salaattipöytään on tuotu lisää vaihtelua. Iltapäivällä salaattipöytä muuttuu vieläkin monipuolisemmaksi.

Menun nostalgialistaan ei kosketa, eli tutut pippuripihvit ja sipulipihvit ovat jatkossakin klassikkojen ystävien nautittavissa.

? Uudelle listalle tulee todennäköisesti eniten muutoksia kalaruokiin. Kastikkeet ja lisukkeet muuttuvat, mutta edelleenkin mennään asiakas edellä. Lisukkeet voi vaihtaa listalla lukevasta niin halutessaan, Urpo Nurmiranta lupaa.

Juomapuolelle hän lupaa pikkujouluajaksi muutaman pikkujouludrinkin. Hällän alacarte-ruokien yhteyteen ravintolalla on myös suositella aina sopiva viini hovitoimittaja Arvid Nordquistin valikoimista.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.