Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Suoraa puhetta Reska.fi-pysäköintikyselyssä

Reska.fi-verkkolehden pysäköintikyselyyn vastanneista liki sata kaupunkilaista on intoutunut antamaan sanallista palautetta Hämeenlinnan pysäköintitilanteesta. Kysyimme”Millaista palautetta annat kaupunkisuunnittelulle?” Ohessa suoria sanoja kyselystä, joka jatkuu toukokuulle.

– Aivan surkea koska näyttää olevan ideana tyhjentää koko keskikaupunki liikkeistä.

– Maksullisuus on OK. Ilmaista parkkipaikkaa ei ole olemassakaan, sillä aina joku sen maksaa – reiluinta on, että autoilijat maksavat itse. Autopaikat voivat olla kauempanakin, kunhan keskustan kävelyinfra on kunnossa ja jalkaliikenne saa etusijan. Käykäähän katsomassa, miten esimerkiksi Keski-Euroopassa jopa satojen tuhansien asukkaiden kaupunkien keskustat (esim. Haarlem Hollannissa) voivat olla lähes täysin autottomia ja silti yhteiskunta ja palvelut pelaavat siellä. Tämä vaatii hyviä pysäköintitaloja keskustan eri laidoille.

– Nyt nöyränä miettimään haluammeko keskustan olevan vain paikka mihin jätetään auto vai voisivatko liikkeisiin asioimaan tulevat parkeerata lyhytaikaisesti lähelle ko.liikettä, eihän ne kadunvarret poistuneet…

– Reskan alueen näivettäminen on pyhäinhävistys. Ei kiitos isoille liikekeskuksille, mitkä sijaitsevat jonkassa ja joihin on lähes pakko mennä autolla. Pienyritykset kunniaan.

– Pitkäaikaispaikkoja tarvitaan keskustan lähelle pian!

– Toteuttaa vain eräiden valtaapitävien intressejä. Pitäisi laatia koko keskustan osayleiskaava, eikä paloittain.

– Ihmiset haluaa ajaa lähelle palveluita ja päästä helposti poieski. Kadunvarsi ja kiekko. Infra lähes valmis, lippuautomaattien myynnilöä rahoittaa uudet liikennemerkit. Toron ylälaitaan paikat sadalle autolle. Miljoonat vaikka päiväkodeille ja kyläkouluille.

– Autolla töissä käyville pitää löytyä ilmainen parkkipaikka. Ei voi olla niin, että työpäivänä täytyy tehdä ensin tunti töitä, että saa parkkimaksun maksettua.

– Ei tämän kokoisessa kaupungissa tarvita mitään kalliita p-laitoksia. Riihimäen kaupungissa hyvä systeemi, kiekollisia paikkoja ja liikenne sekä pysäköinti sujuu…ei pitäisi olla ongelmaa

– Kaupungin tehtävä ei ole hankkia asiakkaita yrityksille. Nykyhytken asiakaskatoon on kaksi isoa syytä: kuluttajien yleinen ostohaluttomuus ja keskustan yritysten liikeideoiden uusiutumattomuus ja yrittäjien jämähtäneisyys. Asiakkaat menevät sinne , missä saavat haluamaansa palvelua ja tuotteita. Parkkipaikka on toissijainen vaikuttaja.

– Noloa kun suunnittelijat ja päättäjät eivät kuuntele Hämeenlinnalaisia. Varsinkin jotkut päättäjät ajattelevat omaa etua. Suunittelijat ovat pilaamassa hienon ranta-alueen, millaista ei monessa kaupungissa ole.

– Nykyään ihmiset eivät jaksa, halua tai ehdi kävellä pitkiä matkoja. Parkkitalojen sijainti tulisi olla hajautettu. Nyt selkeä puute parkkitilalle on ydinkeskustassa, joka hiljenee entisestään ilman kunnollista parkkitiloja.

– Pysäköinti tehty tarkoituksella hankalaksi keskustassa. Ei ihme että kantakaupunki hiljenee!

– Yrittäkää nyt kerrankin tehdä niin ettette enää rakenna mitään uusia parkkitaloja vaan laajentakaa jo olevia jos mitenkään käy.

– Käykää opintomatkalla vaikkapa Hyvinkäällä.

Pysäköintikyselyyn pääset verkkolehden etusivulta:

 pysakointikysely

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.