Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Suomi-Honduras Seura esittää kahvidokumentin Hondurasista

Suomi-Honduras Seura vierailee Hämeenlinnan pääkirjastossa torstaina 22.3. kello 17.30 musiikkisalissa. Seura esittää 35-minuuttisen dokumentin, jonka yhteydessä tarjotaan kahvimaistiainen.

Sarah Gerberin dokumentti The Way Back To Yarasquin (A Coffee Pilgrimage) on tarina kotiseudulleen palaavasta naisesta ja hänen luomastaan Catracha Coffee -järjestöstä, joka koostuu Santa Elenan alueen pienviljelijöistä. Dokumentissa selviää minkälaisia vaikutuksia järjestö on tuonut alueen yhteisölle.

Suomi-Honduras Seura ry tekee töitä monikulttuurisuuden edistämiseksi Turussa ja muualla Suomessa sekä myös kansainvälisesti. Ystävyysseura haluaa näyttää tarinan tavallisesta hondurasilaisesta naisesta, joka halusi auttaa yhteisöä, josta hän on kotoisin. Hänen apunsa osoittautui yllättävän isoksi. Kahvin pientuottajat saavat nyt entistä oikeudenmukaisemman korvauksen työstään, työskentelyolosuhteet ovat myös parantuneet. Alueen yhteisö on tullut yhtenäisemmäksi.

Tilaisuuden järjestää Suomi-Honduras Seura ja kirjasto. Tilaisuus on osa valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa Ei rasismille! 19.?25.3.2018

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.