Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

SULASOL: Koko kaupunki soi äitienpäivänä jumalanpalveluksessa

Kaupunkilaisilla ja kaupungissa vierailevilla on upea mahdollisuus osallistua erityisen laulavaan ja soivaan jumalanpalvelukseen äitienpäiväsunnuntaina 14.5., kun Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien juhlajumalanpalvelus vietetään Hämeenlinnan torilla.

Seurakunnassa on muisteltu, milloin viimeksi on kokoonnuttu jumalanpalvelukseen torille, eikä sellaista ole tapahtunut mies- tai naismuistiin. Pontta yhteislauluun tuovat Sulasoliin osallistuvat kuorot ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Yle TV 1 televisioi suorana kello 10 alkavan jumalanpalveluksen. Tästä syystä osallistujia pyydetään saapumaan torille hyvissä ajoin.

Jumalanpalveluksessa saarnaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra Timo Kalaja ja liturgina toimii musiikkisihteeri Samuli Korkalainen. Kirkkoväärtinä ja tekstinlukijana on Hämeenlinnan mieskuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth.

Juhlajumalanpalvelukseen on valittu tuttuja ja monille hyvin muistorikkaita virsiä, kuten Totuuden henki, Soi kunniaksi luojan sekä Siunaa ja varjele meitä korkein kädelläs.

Esilaulajakuoroja ovat Espoon Laulu, Kamarikuoro Gaudete!, Naiskuoro Timotei ja Hämeenlinnan Mieskuoro, johtajinaan Kati Sannelvuo, Tommi Niskala ja Hanna Remes.

Musiikkikapteeni Tero Haikalan johtama Puolustusvoimien varusmiessoittokunta säestää jumalanpalveluksen musiikin sekä esittää alkumusiikin ja loppusoiton, jossa kuullaan muun muassa Sibeliuksen Jääkärien marssi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.