Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Strategiajohtaja myönsi kymmeniä tuhansia sotainvalidien avustajahankkeelle

Strategiajohtaja Markku Rimpelä päätti avustuksesta torstaina.

Hämeenlinnan strategiajohtaja Markku Rimpelä on myöntänyt Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piiri ry/Hämeen avustajatoiminta -hankkeelle vähintään 9 pitkäaikaistyöttömän työntekijän palkkaamiseen kuntalisää 300,00- 500,00 ?/kk/työntekijä (enintään 32400 ?/vuosi) vuodelle 2020.

Avustus maksetaan työllisyyden hoidon kustannuspaikalta. Toimiminen vanhusten avustajana on keino päästä takaisin työelämään ja työllistyä avoimille työmarkkinoille.

Avustajatoiminnan asiakasryhmä työllisyyden näkökulmasta ovat vaikeasti työllistyvät, pääsääntöisesti yli 24 kuukautta viimeisen 28 kuukauden aikana työttömänä työnhakijana olleet pitkäaikaistyöttömät ja vajaakuntoiset työttömät työnhakijat, joita palkataan avustajiksi. Avustajan tehtävät ovat määräaikaisia.

Sotainvalidien Veljesliitto on kehittänyt valtakunnallisen kotiapuprojektin, jolla tuetaan kaikkien sotiemme veteraanien sekä heidän puolisoiden ja leskien itsenäistä kotona asumista.

Sotainvalidien Veljesliiton avustajat auttavat arjen askareissa asiakkaan tarpeen mukaan. Avustajatoiminta tukee ja täydentää kunnallisia palveluita, mutta ei korvaa niitä. Avustajatoiminta ei myöskään kilpaile muiden palveluntuottajien kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.