Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Sotaharjoitus näkyy tänään ja huomenna myös keskustassa

Wanaja14-sotaharjoituksen paikallisjoukot harjoittelevat Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä keskiviikon ja torstain aikana 8.?9.10. paikallisjoukkojen tehtäviä kuten siviilikohteiden suojaamista, väestön evakuointia, kuvitteellista liikenneonnettomuutta, paikallispataljoonan puolustus- ja taistelutehtäviä sekä muille viranomaisille annettavaa tukea.

Normaaleiden sotilasoperaatioiden lisäksi harjoitustapauksissa harjoitellaan eri viranomaisten välistä yhteistyötä esimerkiksi puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen kesken. Sotilaita ja sotilaskalustoa liikkuu harjoittelun aikana myös kaupungin keskustassa. Osassa harjoituksia käytetään savua ja tulta.

Panssariprikaatin varuskunta-alueen sisäpuolella Parolannummella poltetaan harjoitusmielessä kaksi vanhaa puutaloa torstaina 9.10. kello 12. Tulipaloa koskevaan harjoitustoimintaan osallistuu puolustusvoimien paikallisjoukkojen lisäksi palokunnan ja pelastuslaitoksen viranomaisia. Hätäkeskuksella on tieto torstain 9.10. tulipaloharjoituksesta.

? Toivomme, että yleisö antaa tilaa ja rauhan harjoittelulle. Olemme ilmoittaneet ja sopineet kaikista harjoitustapauksista etukäteen muiden viranomaisten kanssa, eikä kenenkään tarvitse huolestua harjoittelusta turhaan. Näissäkin sotaharjoituksissa siviiliväestö on meille yksi tärkeä yhteistyökumppani, kertoo Wanaja14-paikallispuolustusharjoituksen johtajan apulainen, majuri Teemu Kilpeläinen.

Wanaja14 on maavoimien järjestämä, puolustusvoimien vuoden 2014 suurin kertausharjoitus, joka kestää 6.?10.10. Paikallispuolustusharjoituksessa harjoitellaan paikallisjoukkojen sodan ajan paikallisia suojaus- ja taistelutehtäviä. Harjoituksen painopiste muodostetaan Kanta-Hämeen alueelle. Harjoitukseen osallistuu noin 2.000 sotilasta, joista reserviläisiä 1.300. Harjoituksen johtaa Panssariprikaati ja harjoituksen johtaja on prikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.