Lauantai 26.11.2022
Nimipäivät: Sisko
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-3°C
Tuuli: 2 m/s E
 

Sibelius-polku koko pesueelle

NuottiavainpolkuSibeliuksen syksy -festivaalin lauantain 21.9. ohjelmaan kuuluu golfin ja Sibelius-konsertin lisäksi koko perheelle suunnattu toiminnallinen Nuottiavainpolku. Polulta löytyy seitsemän erilaista rastia, joista jokainen liittyy jollain tavalla Sibeliukseen.

Rasteja kierretään Hämeenlinnan keskustassa rastikartan avulla. Nuottiavainpolulla pääsee tutustumaan esimerkiksi Sibeliuksen aikaiseen koulunkäyntiin, soitinrakennuksen saloihin tai kokeilemaan itse soittamista tablettitietokoneella.

Nuottiavainpolun ensimmäisellä rastilla kurkistetaan Sibeliuksen koulumaailmaan Lyseon lukion yrittäjyyslinjan opiskelijoiden johdolla. Rastilta löytyy tietoa ja tekemistä monesta aineesta, kuten äidinkielestä, latinasta ja historiasta. Yrittäjyyslinjan opiskelijat ovat panostaneet siihen, että koulun historia todellakin näkyy: Sibeliuksen aikaiseksi rehtoripariskunnaksi pukeutuneet opiskelijat Emma Mollberg ja Lauri Salminen vastaanottavat rastille saapuvaa yleisöä sekä esittelevät lyseon Sibelius-kokoelmaa. Itse Sibeliusta esittää Teo Nurminen, joka viihdyttää ihmisiä Lyseon ulkopuolella.

Myös Kaurialan lukiolta löytyy opiskelijoiden itse suunnittelema rasti. Koulutuskeskus Tavastian kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelijat ovat yhdistäneet Sibeliuksen musiikin terveyteen ja hyvinvointiin. Rastilta löytyy esimerkiksi hierontapiste, liikuntapiste sekä verenpainemittausta, jossa voi kokeilla, vaikuttaako klassisen musiikin kuuntelu omaan verenpaineeseen.

– Aluksi hieman epäröimme, että mihin meidät on oikein laitettu mukaan. Oli vaikea keksiä miten yhdistäisimme Sibeliuksen musiikin omaan alaamme. Pikkuhiljaa ideoita alkoi kuitenkin syntyä ja suunnittelutyö on edennyt vauhdilla, lähihoitajaopiskelijat Anni Penttinen ja Noora Vendelin kertovat.

Muita Nuottiavainpolun rasteja ovat Palanderin talo, kirjasto, Wetterhoff, Sibeliuksen syntymäkoti sekä Verkatehdas. Kaikkien rastien pääaiheena on Sibeliuksen elämä ja musiikki. Nuottiavainpolku on kaikille maksuton, eikä ikäkään ole este osallistumiselle. Mukaan voi liittyä miltä tahansa rastilta ja halutessaan voi osallistua vaikka vain yhdelle rastille. Rastilta saa mukaan tapahtuman esitteen ja Nuottiavainkartan sekä lisäohjeet polun seuraamiseen. Rastikartan voi tulostaa myös netistä osoitteesta www.sib.fi!

Nuottiavainpolku la 21.9. klo 10-15. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.