Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Rentouttava iskelmäkimara

Kuva: Hanna Kanerva.

Jos on 1960-luvulla elänyt nuoruutensa hehkeitä vuosia, niin Hämeenlinnan uusi kesäteatteri vie mukanaan. Suklaasydän on todella nautittava musiikkimatka tuolle vuosikymmenelle, jolloin iskelmä oli kaikkien huulilla.

Niinpä kesäteatterin lavalla naiskolmikko, Anna Hanski, Sani ja Annika Eklund Otto Kanervan ja Juhani Laitalan kanssa tuovat muistoja mieliin.

Siinä kuullaan Pojat, Sulle silmäni annan, Hurmio, Lauantai, Kun auto on sulla alla, Roskisdyykkarin balladi ja monta muuta iki-ihanaa kappaletta. Ei ihme, että moni katsomossa laulaa mukana. Etenkin kun näitä kappaleita ei enää kuule entisten nuorten sävelradiosta

Suklaasydän on toki kepeästi toteutettu. Siinä on sopivan ohut juonenrihma, joka sitoo musiikkiesitykset yhteen.
Naiskolmikko vetää osuutensa upeasti. Huolimatta jatkuvasta sateesta, joka osui kohdalle käydessäni esityksessä. Lauluvoima oli kaikilta osin hyvä.

Ohjaajalla, Otto Kanervalla on kolme roolia, joista ulosottohenkilö Martta Isaksson huikaiseva. Oton kahmot ovat liioiteltuja, mutta katsoja on hurmioissaan. Juhani Laitala puolestaan veti osuutensa vakuuttavasti.

Taustaorkesterissa kuultiin kapellimestari Kalle Penttilän johdolla taattua hämeenlinnalaista osaamista.
Niinpä, mitä tähän muuta voisi sanoa kuin, että menkää katsomaan. Sadekamppeet ylle vaan. Se kuuluu suomalaiseen kesäteatteriin.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.