Maanantai 11.12.2023
Nimipäivät: Tatu, Taneli, Daniel

Tuuli:
 

RAVINTOLATEKO: Mikaela´s Room johtaa yleisöäänestystä kannoillaan Hemma, Himalaya Kitchen ja Fiftari

Verkkoäänestyksenä toteutettavan Hämeenlinnan Vuoden ravintolateko 2017 -äänestyksen kärjessä on pari viikkoa ennen viimeistä äänestyspäivää Reskalla toimiva Mikaela´s Room. Perusteluissa kehutaan sekä hyvää ruokaa ja juomaa että yrittäjän rohkeutta luoda uutta liiketoimintaa keskustaan, josta moni muu kaikkoaa.

Reskan hiljeneminen on ollut puheenaihe viime aikoina mielipidepalstoilla. Vaatii äärimmäistä rohkeutta luoda palveluja sinne, mistä kaikki muut lähtevät pois parempien voittojen toivossa. Aivan keskelle Reskaa on nyt luotu laadukas palvelu. Mikäli haluamme Reskalle elämää, meidän täytyy mennä ja hyödyntää tätä palvelua. – Mikaelas´s Roomia äänestäneen perustelu

Keittiömestari Marco Peciola ja Mikaela´s Roomin yrittäjä Amanda Haapanen.

Fifth Avenueta kiitellään odotetusti muutosta keskustaan: “Erilaista ravintolaa, ruokaa, viihdettä ja mukava ympäristö samassa paketissa.” Uudehko tulokas keskustassa on myös Hemma, jota kehutaan oman linjansa löytämisestä: “Ainoa tämänlaatuinen terveysruokapaikka Hml:ssa! Upeita leivonnaisia!”

Etnisistä ravintoloista kannatusta ovat saaneet muun muassa Himalaya Kitchen ja Sawaddee.

Taivaallista ruokaa, loistava palvelu, hinta/laatusuhde kohdillaan. – Himalaya Kitcheniä äänestäneen perustelu

Ravintoloitsija Umesh Khanal (toinen oik.) ja Himalaya Kitchenin henkilökunta vakuuttavat ruoan laadulla ? kuvaillaanpa sitä jopa taivaalliseksi.

Äänestyksessä etsitään myös Hämeenlinnan ravintolaelämän kaikkien aikojen vaikuttajaa. Ehdotusten kirjo on yllättävän laaja: esille nousevat muun muassa Ilkka Saksa ja Veikko Lindholm, jotka molemmat ovat vaikuttaneet esimerkiksi ravintola Piparkakkutalon hyvään maineeseen.

Piparkakkutalon ohella esiin nousee myös Popino: “Ainoa paikka mistä en koskaan ole kuullut selvästi huonoa palautetta. Jaksaa uudistua tasaisin väliajoin ja ehkä kaupungin uskollisimmat asiakkaat. Isot lisäpisteet myös Streetfood & Moresta”, kuuluu eräs perusteluista.

2000-luvun vaikuttaja on ollut Veikko Lindholm, joka toi Tawastia Bankin ja Piparkakkutalon myötä ketjutarjonnan rinnalle laadukkaan yksityisravintolatarjonnan. ? Kaikkien aikojen ravintolavaikuttajaa ehdottaneen perustelu

Tawastia Groupin perustaja Veikko Lindholm tyttärensä ja seuraajansa Karoliina Mäki-Kuutin seurassa Piparkakkutalon 30-vuotiscocktaileilla.

Mielettömäksi visionääriksi puolestaan tituleerataan muun muassa Metropolin ja Vanajanlinnan kehittämisessä ansioitunutta Mika Walkamoa. Ääniä on saanut myös Markku Kukkonen.

Sekä Vuoden ravintolatekoa että kaikkien aikojen ravintolavaikuttajaa valittaessa palkitaan niin yleisön suosikki kuin raadin valintakin.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. Laura:

    Mikaelas room on paras

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.