Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Ravintoilla alkoi lounaskisa

Taloustaantuma on pannut vauhtia hämeenlinnalaiseen ravintolabusinekseen. Lounas- ja kahvilatarjonta on lisääntynyt ja asiakkaista kilpaillaan lähiruualla, buffet-lounailla ja pidennetyin lounasajoin. Tawastia Bank iskee nyt pöytään Sunnuntaipiffit.

– Laitoimme koko listan uusiksi. Monipuolisesti mutta mutkattomasti,  chef de cuisine Auvo Pyykkönen selaa uutta listaa, jonka pitäisi aueta asiakkaallekin kertasilmäyksellä.

– Luovuimme ruokalajeja esittelevistä pitkistä tarinoista ja nimesimme annokset pääraaka-aineiden mukaan kuten tämä Hereford-pekoni-sipuli ?annos.

Bankin uusin kampanjatuote on Sunnuntaipiffit. Liha kypsyy laavakivigrillissä.

– Ensi sunnuntaina nousee lautaselle grillipihvi bearnaise tykönään tikkuperunat. Listalta löytyy myös black Angusta, jota voisi kuvailla pihvilihojen kunkuksi.

 

Lounasravintoloiden joukkoon on kiilaamassa myös kaikelle kansalle ovensa avannut Katisten kartano, jonka keittiötä johtaa keittiömestari Oula Hänninen.

Katisten kartanon lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin. Lounaan erikoisuus on, että käyttöön voi varata maksutta myös kokoustilan.

Ruokalista vaihtuu viikoittain, mutta pysyvämpänä elementtinä on Hännisen oma nimikkomenu, jonka nauttimisesta tulee ilmoittaa jo pöytävarauksen yhteydessä.

? Me emme tarjoile pikaruokaa, ja koska kaikki ruokatuotteet valmistetaan keittiössämme alusta loppuun, vie valmistamiseen valmistautuminenkin oman aikansa.

 Teksti ja kuvat: Ilkka Peltoniemi 

 

 

Tawastia Bankin vastaveto lounaskisaan on uusi lista ja pihvisunnuntai.

Tawastia Bankin vastaveto lounaskisaan on uusi lista ja pihvisunnuntai.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.