Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Pysäköintikysely tarjoaa viisi vaihtoehtoa

Keskustan alueen pysäköintiratkaisut odottavat yhä tekoaan Hämeenlinnassa. Muun muassa Goodmanin vaikutuksia keskustan alueen pysäköintiin oli määrä tarkastella ja päätökset tehdä helmikuun lopun jälkeen. Mutta mitä tarkoittaa ?helmikuun lopun jälkeen? hämeenlinnalaisessa kalenterissa?

Kaupunki tiedustelee keskustan taloyhtiöiden hallitusten ja jäsenten kantaa eri pysäköintivaihtoehtoihin. Verkkokysely jatkuu  helmikuun 10:nteen päivään saakka.

Vaihtoehtojen vertailu on myös määrä esitellä avoimessa yleisötilaisuudessa helmi-maaliskuussa 2015, ennen kuin asia etenee päätöksentekoon, eli tarkkaa aikataulua pystyy tuskin kukaan sanomaan.

Lähes ikuiselta tuntuva kiistakapula, maanalainen toriparkki, on mukana yhtenä vaihtoehdoista. Viime vuonna toteutetussa asukaskyselyssä torinalusparkki ei juuri saanut kannatusta, mutta ainakin se on suuruudeltaan sen luokan investointi, että tässä taloustilanteessa sen toteuttamista ei ainakaan hätiköidyllä julkisella päätöksenteolla varmisteta.

Isoja asioita pohditaan ymmärrettävästi kauan, mutta nopeilla pienemmillä päätöksillä yrittäjien elämä helpottuisi jo huomattavasti.

Yksi torin seudun erinomaisesti tunteva kauppias, Valiomiehen Katri Selin-Nurmi, kiteyttää monen keskustan yrittäjän näkemyksen hyvin.

? Maksuttomia kiekkopysäköintipaikkoja tarvittaisiin kipeämmin lisää. Toriparkki on tulevaisuuden juttuja, mutta ei ehkä tässä kohtaa realistinen toteutettavaksi. Siihen ei voi tuudittautua, että pankit ja liikelaitokset sen rahoittavat.

Pysäköinti

Pysäköintikyselyssä vahva vaihtoehto on linja-autoaseman alue. Nykyisin paikoista noin 45 on varattu kaupungin pysäköintitunnusta käyttäville. Tunnin kaikille vapaita kiekkopaikkoja on tarjolla tasan kymmenen.

Kahvilayrittäjä Tanja Kukko, jonka yrityksen toimipaikat ovat Kauppakeskus Tavastilassa ja Palokunnankadulla lähellä linja-autoasemaa, toivoo kaupungin pysäköintipäätöksiltä linjakkuutta ja tasapuolisuutta.

? Eri alueiden kaupunkikeskustan sisällä pitäisi olla samanarvoisia tämän suhteen. Yritysten kannalta olennaisin asia on ilmainen keskustapysäköinti, hän toteaa.

Myös Reska.fi kyselee verkkolehdessään lukijoiden mielipiteitä parhaasta pysäköintiratkaisusta. Olisiko parasta pysäköidä torin alle, linja-autoaseman alle, parkkitaloon linja-autoaseman tai Linnanpuiston tuntumaan vai riittäisikö Kaivoparkin laajennus?

pysakointikysely

Osallistu Reska.fi-julkaisun pysäköintikyselyyn. 

JUHA REINIKAINEN

 

1 kommentti

  1. Johanna Närhi:

    Hei, juuri tänään saimme sovittua että pysäköintivaihtoehtoja esitellään 4.3.2015 klo 17:30 alkavassa tilaisuudessa Raatihuoneella. Tilaisuuteen on kutsuttu päättäjät ja siitä ilmoitetaan yleisölle lehtikuulutuksella. Päätöksentekoon asia etenee maaliskuussa, ellei esteitä ilmene. Nämä tiedot saisi kysymällä asiaa esim. kaupunkisuunnittelusta. Peltoniemen blogissa on KV:n päätöksestä väärää tietoa. Kritiikki on tervetullutta, annetuissa puitteissa parhaamme yritämme.
    Ystävällisin terveisin, Johanna Närhi

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.