Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

POPINO: Ulkoravintolalla vauhdikas alkukesä, sisätiloihin uusi kabinetti

Popinossa vallitsee uudistuksen jälkeenkin perheravintolamainen tunnelma. Tavoitteena Petri Lindholmin mukaan ei ollut tavoitella liian hienoa.

Huhtikuussa 30 vuoden ikään päässyt ravintola Popino toimii nyt toista viikkoa uudistuneissa tiloissa. Sisääntulijaa tervehtii uusi baaritiski ja ravintolaan on myös erotettu uusi kuuden hengen kabinetti. Suuria imagouudistuksia ei silti ole jahdattu, vaan Popino on halunnut säilyttää perheravintolamaisen tunnelmansa.

? Tarkoituksena ei ollut tehdä suuria muutoksia eikä tavoitella liian hienoa, kun jo viime vuonna pöydät uusittiin ja salaattipöydän paikkaa vaihdettiin. Nyt uusittiin lähinnä tekniikkaa, pinnat ja osa valaisimista, ravintoloitsija Petri Lindholm kertoo.

Uusittu ilmastointi viilentää kesäaamupäivällä salia ja kabinetteja kiitettävästi. Katuravintola Street Food & More´ssa on sen sijaan nautittu ja nautitaan edelleen kunnon kesähelteistä. Kolmen sateisen kesän jälkeen se on ollut tervetullutta ja asiakasmäärät ovat peräti kolminkertaistuneet viime kesästä.

? Emme osanneet odottaakaan, kuinka kovaa se on lähtenyt. Päiviin on ollut suorastaan räjähdysmäisiä lähtöjä, kun jonoa on ollut jo vartin ennen avaamista, hämmästelee Lindholm.

Ulkoravintola koki ison uudistuksen toukokuussa, kun ravintolan katutason kerrosta laajennettiin ja ravintolaan tehtiin myös terassikerros. Muun muassa wc-kontit saapuivat vasta kesäkuun toisella viikolla, eli osin uudistus venyi kesäkuun puoliväliin asti.

Kabinetit ovat kysyttyjä joten Popinon remontin yhteydessä niitä tehtiin yksi lisää.

? Kakkoskerrosta oli suunniteltu juoma-fingerfood -tilaksi, mutta heti aluksi kaikki halusivatkin syödä siellä, kertoo Lindholm.

Ruokailua yläkerroksessa ei olekaan haluttu estää.

? Olemme kai niin vahvasti ruokaravintolan maineessa, että vaikea tuoda rinnalle muuta erillistä osastoa. Anniskelua ulkoravintolassa kuitenkin on enemmän kuin sisäravintolassa, pohtii Petri Lindholm.

Jos tehtiin ulkoravintolan uudistusta minuuttiaikataululla niin sen höllempi tahti ei ollut itse Popinonkaan uudistuksessa.

? Aikataulu oli erittäin tiukka ja väki oli töissä koko juhannuksenkin. Välillä töihin tultiin kolmelta yöllä, paljastaa Lindholm.

? Nyt ulkoravintolalle on kuitenkin taas vaihtoehto, joka toivottavasti tasaa ruuhkia, hän iloitsee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.