Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Popino on pärjännyt kolme vuosikymmentä asiakkaita kuuntelemalla

Yrittäjät Tiina Klemelä, Petri Lindholm ja Hanna Lindholm ovat pian 30-vuotiaan Popinon töissä päivittäin mukana.

Ravintola Popinolle tulee huhtikuun 5. päivänä täyteen 30 vuotta. Juhlamenun ravintola lanseerasi jo vuoden alussa. Kolmen ruokalajin menu vaihtuu noin kerran kuukaudessa ja ravintolan syntymäpäivästä lähtien menun voi huhtikuun ajan tilata pyöreään 30 euron hintaan.

? Syntymäpäivänä järjestämme kutsuvierasbrunssia aamuun ja myöhemmin päivällä hyvin perinteiset kahvitukset skumpan kera, kertoo ravintoloitsija Petri Lindholm.

Juhlavuosi on Petri ja Hanna Lindholmin mukaan lähtenyt käyntiin entiseen malliin, eli tasaisesti. Vuotta leimaa juhlinnan lisäksi kesäkuun ajan kestävä ravintolasalin remontti. Popinoon vuonna 2002 vuoropäälliköksi tullut, sittemmin keittiömestariksi siirtynyt ja vuonna 2009 yrittäjäksi ryhtynyt Petri Lindholm näkee ravintolan pärjäämisen yhtenä syynä vähitellen tehdyt uudistukset.

? Radikaaleja muutoksia ruokalistaan ei ole tehty vaan uudistuttu pikkuhiljaa ja asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Petri ja hänen vaimonsa Hanna, joka on ravintolan perustajan Tiina Klemelän tytär, vannovat itse tehdyn ruoan ja laajan ruokalistan varaan. Vahvuuksiin kuuluu myös vuosien varrella kertynyt vakioasiakaskunta.

? Teemme aika paljon itse kastikkeita myöden ja eron teolliseen tuotteeseen huomaa. Hämeenlinnassa pärjätäkseen ravintolalla pitää lisäksi olla aika laaja konsepti. Ruokailuseurueessa on usein monia toiveita ja päätös ruoasta tehdään monesti vasta ravintolassa. Salaattipöytämme on myös varmaan jonkinlainen kilpailuvaltti, Petri uskoo.

? Uudistimme lounaslistaa muutama vuosi sitten ja päädyimme lautaslounaisiin. Buffetteja kaupungissa on kuitenkin aika paljon ja asiakkaatkin äänestivät lautaslounaan puolesta, hän jatkaa.

Lounaissakin panostetaan tuoreuteen, eli annoksia ei tehdä valmiiksi lämpimään vaan vasta tilauksesta.

? Puolesta vuodesta vuoteen lounas haki uudistuksen jälkeen paikkaansa, sen jälkeen alkoi tulla uusia lounasasiakkaita. Kympin lounaan teemme asiakkaalle valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Loistolounas taas on vähän business-tyyppinen eli enemmän nautiskelulounas, hinta-laatusuhteeltaan se on varmasti kaupungin parhaita.

Ruokien raaka-aineissa Popino liputtaa suomalaisuuden puolesta. Popino työllistää kolmen yrittäjän lisäksi noin 20 työntekijää. Myös uusille, hyville työntekijöille erityisesti salin puolelle on ajoittain kysyntää. Myös yrittäjät ovat täysipäiväisesti mukana ravintolan töissä, Petri keittiössä ja Tiina sekä Hanna salin puolella.

Kilpailua Popinon yrittäjät eivät kavahda.

? Kilpailu pitää vireessä, kun se on terveellä pohjalla. Jos sitä ei olisi, varmaan itsekin leipääntyisi.

Ravintolan perustaja Tiina Klemelä muutti Hämeenlinnaan aikanaan Turusta. Hanna muistelee, että perheen oli jossain vaiheessa määrä muuttaa Hämeenlinnasta takaisin Turkuun ennen hänen koulun aloittamistaan, mutta toisin kävi.

? Ei tultu jäämään, mutta kun Popino löytyi suunnitelmat muuttuivat. Nyt kun olemme saaneet hämeenlinnalaiset puolellemme ei täältä enää lähdetä, sanoo Hanna Lindholm.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.