Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 4 m/s NW
 

Peräkonttikirppikselle jatkoa

Kauppatorilla tavara vaihtoi omistajaansa sunnuntain Peräkonttikirppikselle, joka saa jatkoa ensi keväänä.

Kauppatorilla tavara vaihtoi omistajaansa sunnuntain Peräkonttikirppikselle, joka saa jatkoa ensi keväänä.

 

Sunnuntaina kauppatorilla järjestetty Peräkonttikirppis saa keväällä jatkoa. Vaikka myyjiä ei torilla ollutkaan tungokseen asti, katsoi tapahtuman järjestänyt Klaus Thomasson tilaisuuden onnistuneen.

– Ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta. Saimme järjestäjinä arvokasta kokemusta siitä, miten homma kannattaa tehdä seuraavan kerran.

– Myyntipaikan hinnoittelusta ainakin opittiin se, että ennakkovarausmaksut voisi porrastaa. Esimerkiksi niin, etää mitä aiemmin paikkansa varaa, sitä halvemmalla myyntiruudun saa, Thomasson suunnitteli seuraavaa tapahtumaa.

Miksei tapahtuma voisi olla ilmainen? Silloinhan tori varmaan täyttyisi. 

– Jokaisen tapahtuman järjestelyissä on omat kulunsa. Ilman markkinointia tänne ei osaa kukaan.

Myyjien toiveista kuitenkin nousi esiin parempi sosiaalisen median hyödyntäminen. Facebook-tapahtumana mainostaminen ei ainakaan ensimmäisellä kerralla puraissut odotusten mukaisesti.

Basaariteltasta paikan varannut opiskelija Jenna Luoto on kokenut kirppismyyjä. Hän muistutti koko kansan kirppispäiväksi nimetetystä kansallisesta siivouspäivästä. Sen ideaa ei Hämeenlinna ole vielä oivaltanut.

– Asia ei ollut kaupungille lainkaan tuttu. Tosin saimme keväällä puhuttua käyttöömme Länsi-Reskalta tilaa pyöräparkkien välistä. Olisi kuulemma pitänyt olla luvanhakijana joku yhteisö. Katsotaan kuitenkin ensi toukokuussa, josko asiat olisivat muuttuneet.

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivän tarkoitus on muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi.

www.siivouspaiva.com

Teksti ja kuva: Ilkka Peltoniemi 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.