Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

PALUU KESKUSTAAN: Mikaela Holmberg löysi täydellisen studion Palokunnankadulta

Mikaela Holmberg pitää keskustastudiotaan auki toistaiseksi vain tilauksesta. Suunnitelmissa kuitenkin on myös päivän tai kahden viikottainen säännöllinen aukiolo myöhemmin.

Valokuvaaja Mikaela Holmberg on avannut muutaman vuoden tauon jälkeen studion kaupungin keskustaan. Hämeen Suojan talossa, entisessä Lanka Filppula-Virtasen toimitilassa yhdistyy Holmbergin mielestä kaikki mitä valokuvaaja tarvitsee.

? Vanha rakennus, jolla on historiaa, ikkunallinen liikehuoneisto katutasossa ja kohtuuvuokra. Myös pohjaratkaisu on studiolle toimiva. Ensimmäistä kertaa minulla on studiossa nyt myös erillinen oleskelutila, Holmberg hehkuttaa.

Edellinen vuokralainen toimi tilassa yli 70 vuotta ja kiinteistönomistajan oli määrä teettää tilassa kunnon remontti. Holmberg on tyytynyt maltillisempaan ehostukseen, koska haluaa antaa historian huokua huoneisiin.

? Onneksi ehdin vähän väliin ennen kuin tila laitettiin julkisesti vuokralle eikä tästä ehditty tehdä liian modernia, hän sanoo.

Vaikka tila on vanha, sanoo Holmberg itse palanneensa keskustaan uusiutuneena.

? Ympyrä sulkeutui ja olen taas täällä, mutta uudistuneena verrattuna siihen valokuvaajaan, joka aloitti Hämeenlinnassa pian kymmenen vuotta sitten. Hauska ajatella, että ne joita olen kuvannut 1-vuotiaina, ovat nyt 10-vuotiaita.

Holmberg aloitti Hämeenlinnassa Kasarmikadulla. Vuodet 2012?2014 hän työskenteli lähes vastapäätä nykyistä studiotaan Wetterhoffin talossa ja on sen jälkeen tehnyt töitä Idänpäästä käsin, sielläkin vanhassa suojeluskuntatalossa.

? Mielellään tätä työtä teen ja toivottavasti tulee 20-vuotisjuhlakin. Olen löytänyt oman tapani tehdä, joten toivottavasti terveys kestää, vaikka työ on fyysistä.

Uutuutena Holmberg on aloittanut valokuvistaan tehtyjen postikorttien myynnin ja myös julisteita on tulossa myyntiin.

? Kuvailen kuitenkin niin paljon myös vapaa-ajallani, että hyvä jos kuvat pääsevät elämään uutta elämää.

Studiota on määrä pitää jatkossa avoinna myös vakituisesti yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Nyt ovet ovat avoinna vain tilauksesta, kun päällä on kova koulukuvausten ruuhka. Työ vie valokuvaajaa muutenkin yhä enemmän pois omalta studiolta miljöökuvausten pariin.

? Trendi on muuttunut siihen suuntaan, että nykypäivänä tehdään yhä enemmän miljöökuvauksia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.