Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Onnellisuuden pillipalmut kasvavat KONEessa elokuussa

Onnellisuuden pillipalmut kasvavat GalleriaKONEessa elokuussa, kun Helsingissä asuvat ja työskentelevät Sofi Häkkinen (s. 1990) ja Mia Rantavaara (s. 1990) pystyttävät näyttelynsä nimeltä Kasvualusta.

Teoskokonaisuus GalleriaKONEessa koostuu veistosinstallaatiosta ja videoteoksista. Taiteilijat toteuttavat teokset ja kokonaisuuden yhdessä. Häkkiselle ominaiset veistokset ja Rantavaaran päämedia, videot, kietoutuvat installaatiossa toisiinsa, keskenään kiherrellen ja jutellen.

? Teosideamme sai alkunsa kesällä 2015 kuvatusta juhannusvideosta, jossa eräs pikkusisko iloitsee, tanssii ja nauraa onnellisessa kesäyön hurmiossa. Kevyessä ja nopeasti kadonneessa hetkessä kuvattu video jäi molempien kuvataiteilijoiden mieleen, ja siitä puhuttiin talven aikana moneen otteeseen. Ymmärsimme pian ihmettelevämme juuri tuota pursuilevaa onnellisuutta, joka videolle oli tallentunut. Yhteisteoksen idea oli syntynyt.

? Aloimme etsiä pieniä murtumia onnellisuuden kimaltavasta pinnasta, joista voisi saada kiinni sen sisällä piilevästä ytimestä. Halusimme nähdä välineen vaikutuksen tunteen ohikiitävän hetken näyttämisessä.

? Onnellisuuden tallentamisesta syntyy haikea kaipuu menneeseen. Yleensä se yllättää jo onnen hetkellä; takaraivossa koputtaa tunne, että tämä on pian ohi. Kaiken tämän paketoimme näyttelyä varten laatikoihin, joiden annoimme sitten toimia kasvualustana pienille muovipalmuille. Ymmärsimme niiden etsimiemme hyvien hetkien nousevan näkyviin vasta kaiken tämän muun rinnalla.

Rantavaara valmistui kuvataiteilijaksi TAMKista vuonna 2015, ja Häkkinen viimeistelee taiteen maisteriopintojaan Aalto-yliopistossa.

SOFI HÄKKINEN & MIA RANTAVAARA: Kasvualusta 5.8. – 29.8.2017  GalleriaKONE.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.