Torstai 02.02.2023
Nimipäivät: Jemina, Aamu, Lumi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-3°C
Tuuli: 3 m/s N
 

Museo Militarian uusi vaihtuva näyttely Kokoelmien kätköistä avataan huomenna

Kokoelmien kätköistä -näyttelyssä on esillä muun muassa Helsingin olympialaisiin liittyvää aineistoa. Kuva: Museo Militaria.

Museo Militariassa aukeaa huomenna, marraskuun 19. päivänä uusi vaihtuva näyttely. Kokoelmien kätköistä -näyttelyssä tehdään nostoja museon aineistoista, jotka ovat aikaisemmin olleet vain harvoin tai eivät lainkaan esillä.

Museoiden kokoelmat pitävät usein sisällään paljon aineistoja, jotka eivät syystä tai toisesta ole esillä perusnäyttelyssä. Silti ne ovat arvokas osa kokoelmia, ja niihin liittyy mielenkiintoisia tarinoita ja yksityiskohtia. Näitä esittelee Kokoelmien kätköistä -näyttely.

Näyttelyn aineistot eivät muodosta ajallisesti tai paikallisesti yhtenäisistä kokonaisuutta. Näyttelyssä nostetaan esille yksittäisiä esineitä tai muutamien esineiden muodostamia kokonaisuuksia, jotka saavat mahdollisuuden kertoa oman tarinansa.

Kokoelmien kätköistä -näyttely on esillä Museo Militarian päärakennuksen 1. kerroksessa. Museon tutkija Henrik Järvinen on paikalla esittelemässä näyttelyä torstaina 19.11. kello 14 – 15.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.