Torstai 06.10.2022
Nimipäivät: Pinja, Minttu
Hämeenlinna
Verrattain pilvistä
9°C
Tuuli: 5 m/s SW
 

Mitä itätuuli on tuonut Suomeen?

Lapsille ja nuorille suunnattu Idästä tuulee -tehtäväpolku esittelee Hämeenlinnan kaupunginmuseon Suomi 100 -näyttelyn teemoja KaupunkiJamboreen ja Hippaloiden aikaan viikolla 31.

Museo Skogster on avoinna myös maanantaina 31.7. ja alle 18-vuotiaille on vapaa pääsy aina sunnuntaihin 6.8. saakka. Polulla voi tavata myös Idästä tuulee -näyttelyn maskotiksi päässeen Myyrän.

Idästä tuulee -näyttelyssä pohditaan, mitä itätuuli on tuonut Suomeen ? ainakin tsaarinkuvia ja samovaareja, muotia Pietarista, DDR-autoja, peruskoulun, Nukkumatin ja Myyrän.

Tehtäväpolulla autetaan aluksi kännykkäsovelluksen avulla Myyrää löytämään vastauksia kysymyksiin näyttelystä. Sitten polku jatkuu avaruusraketti -työpajalla, jossa valmistetaan oman pahviraketti.

Avaruus ja raketit ovat Myyrän mieleen, sillä seikkailussaan Myyrä ja raketti hän pääsi matkustamaan avaruuteen. Työpajassa pääsee kurkkaamaan myös Myyrän pesään, minne väsynyt Myyrä on kömpinyt lepäämään.

Tehtäväpolku on viikon alkupuolella KaupunkiJamboreen aikaan suunnattu noin 10?12-vuotiaille. Loppuviikosta 3.?6.8. Hippaloiden aikaan polusta muokataan sopiva nuoremmillekin. Perheen pienimmät voivat kiertää radan vanhempien avustuksella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.