Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Mellakka julkisti ensimmäiset esiintyjät, liput myyntiin tänään

Mellakka Festival soi tänäkin vuonna Linnanpuistossa. Kuvat: Miikka Varila.

Hiphop-tapahtumakentän tulokas, toista kertaa Hämeenlinnassa 26.?27. heinäkuuta järjestettävä Mellakka Festival on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä. Esiintyjien joukossa on kaksi ulkomaalaista nimeä, joista toinen on yhdysvaltalaisen Getter tuottajan alterego Terror Reid, ja toinen alankomaalainen, räppiä puoli-elektronisiin taustoihin yhdistelevä kahden räppärin kokoonpano Dope D.O.D.

? Molemmat ulkomaalaiset kiinnitykset sopivat erittäin hyvin festivaalin henkeen. Tavoitteena on olla monipuolinen, helposti avautuva, mutta myös luonteikas räppifestivaali, joka pystyy tekemään kiinnostavaa ohjelmaa myös valtavirran ulkopuolelta. Molempia esiintyjiä toivottiin paljon, joten selkeästi olemme samoilla linjoilla kävijäkuntamme kanssa, mikä on iloinen asia, järjestäjät toteavat.

Ensimmäisiin suomalaisiin julkistuksiin lukeutuu hiljattain parin vuoden keikkatauolta palannut Paperi T, ?Jano?-albumillaan listäykkösenä viihtynyt Gasellit, popahtavan hiphop-musiikin jättiläiset Teflon Brothers, Nikke Ankara, Adi L Hasla, underground räpin megailmiöt Sairas T, OG Ulla-maija ja Likanen Etelä, naisräppäreiden ääntä välittävä Adikia, Emma-ehdokkaat Cledos, Gettomasa, TIPPA, IBE, Cheekin Liiga Musicin ensimmäinen kiinnitys Lukas Leon, sekä viimeisellä Vain Elämää ? kaudella vaikuttanut Pyhimys.

Yleisölle luvataan tasapainoinen kattaus.

? On pyritty tekemään tasapainoinen kattaus, mikä on loppupeleissä kuitenkin enemmän rap- kuin pop. Pyhimyskin on Mellakassa lupaillut vetää festivaalin teeman mukaisesti kunnon räppikeikan! Tässä on vasta noin puolet esiintyjistä, ja ainakin yksi ulkomaalainen julkistus on vielä tulossa.

Festivaalin järjestämispaikkana toimii tänäkin vuonna Vanajanveden kansallismaisemissa sijaitseva Linnanpuisto, mikä on valjastettu hiphop-kansan käyttöön koko pituudeltaan. Tapahtumassa on kolme esiintymislavaa, ja tapahtuma-alueen vieressä leirintäalue jossa mahdollisuus telttailuun. Virallinen jatkotapahtuma järjestetään ravintola Skogsterissa. Tapahtumaan odotetaan oheistapahtumineen tänä vuonna 10.000 kävijää.

? Ollaan otettu selkeä harppaus kategorisesti ohjelman, ja kaiken muunkin suhteen. Blockfestiä ei välttämättä saada vielä kiinni, mutta ainakin Suomen toiseksi suurimmat räppifestarit vietetään ensi kesänä Hämeenlinnassa.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin tänään maanantaina kello 16.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.