Maanantai 11.12.2023
Nimipäivät: Tatu, Taneli, Daniel

Tuuli:
 

Marian aika tarjoaa taidetta erityisellä otteella

Kehitysvammaisten viikkoa juhlitaan Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa taidenäyttelyllä, joka liputtaa yhdenvertaisen taiteen puolesta. Näyttelyn taiteilija Maria Eloranta tekee arjestaan taidetta.

image

Eloranta on aktiivinen taiteen tekijä, joka kuvaa taiteessa itselleen tärkeitä, usein arkisiakin asioita. Hän luo uutta niin kotonaan kuin Kettukin taidekurssilla. Kuvataiteen lisäksi Eloranta kirjoittaa tarinoita. Näyttelyyn on koottu akryylivärimaalauksia ja tussipiirroksia vuosien varrelta. Töiden aihepiiri kumpuaa suoraan hänen omasta elämästään.

– Mua kiinnostaa kaikki kuvan aiheet, erityisesti eläinaiheet. Myös aurinko ja sadepilvet on mulle mieluisia. Joskus piirrän herätyskelloja ja seinäkelloja, Eloranta sanoo.

Eloranta dokumentoi hänelle tärkeitä elämäntapahtumia. Marian taiteessa voi nähdä kaikkia elämän vivahteita iloineen ja suruineen. Surun keskellä hengellisyys tuo lohtua. Teoksissa on runsaasti yksityiskohtia ja niiden äärellä katsoja voi kerta toisensa jälkeen nähdä uusia asioita.

Näyttely on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Kettukin yhteistyönä toteutettu ja se on osa Kehitysvammaisten viikkoa. Elorannan työt ovat esillä 1.?8.12. Hämeenlinnan pääkirjaston Keitaassa. Kaikille avoimia avajaisia vietetään 1.12. kello 15?16.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.