Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Linnasta linnaan käydään tammikuussa

Hämeen linnassa on 2.1.?1.2. esillä suomalais-venäläistä linnoitusverkostoa esittelevä “Linnasta linnaan” -näyttely. Kyseessä on kiertonäyttely, joka kertoo 11 linnan ja linnoituksen historiasta. Kuvissa mukana on kohteista tehtyjä esinelöytöjä, arkistokuvia, tarinoita sekä tietoa linnojen tämän päivän toiminnasta.

Linnasta linnaan -verkoston tavoitteena oli tutustuttaa niin suomalaiset kuin venäläisetkin Kaakkois-Suomen ja Luoteis-Venäjän linnojen ja linnoitusten värikkääseen historiaan. Useimmat kohteet on rakennettu aikana, jolloin Ruotsi ja Venäjä taistelivat toisiaan vastaan. Kohteiden historia on kuitenkin suurelta osin yhteinen: monet nykyään Venäjän puolella sijaitsevista linnoituksista ovat ruotsalaisten rakentamia, Suomessa sijaitsevat taas ovat alun perin venäläisiä.

Verkoston suomalaiset kohteet ovat Haminan linnoitus, Kyminlinna, Lappeenrannan linnoitus, Olavinlinna ja Utin linnake. Venäjän puolelta mukana ovat Ivangorodin linnoitus, Kaprion linna, Käkisalmen linna, Pähkinälinna, Vanhan Laatokan linnoitus ja Viipurin linna.

Kohteet ovat olleet mukana vuosina 2011?2014 toteutetussa Linnasta linnaan -hankkeessa. Linnasta linnaan on ollut suomalais-venäläinen yhteistyöhanke, jossa on kehitetty kulttuurimatkailua ja linnayhteistyötä. Linnoja ja linnoituksia on pyritty elävöittämään entistä kiinnostavammiksi matkailukohteiksi ja samalla on rakennettu uutta yritystoimintaa luovien alojen ja yritysten verkoston avulla. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.