Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

LEFFAT: Bio Rex haluaa rakentaa Verkatehtaalle viidennen salin

Hämeenlinnassa Verkatehtaalla toimiva Bio Rex -elokuvateatteri suunnittelee viidennen elokuvasalin rakentamista edellisten neljän salin yhteyteen.

Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkolan mukaan viides sali parantaa nykyisen teatterin tarjontaa monella tavalla:.

– Uuden salin myötä Bio Rex pystyy esittämään enemmän eri elokuvia, ja ohjelmistossa olevien elokuvien elinkaarta pystytään pidentämään. Myös mahdollisuudet tarjota asiakkaille nykyistä monipuolisempia esitysaikoja paranevat.

Uusi sali tulisi sijoittumaan nykyisen elokuvakeskuksen ja ARX-talon väliin ja se on kooltaan noin 80 neliömetriä. Uuden salin katsomoon tulee noin 50 istumapaikkaa. Laajennuksen kustannusarvio on 560.000 euroa (alv 0%).

Elokuvakeskuskiinteistön tulevine laajennuksineen omistaa Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy, jonka omistaa Hämeenlinnan kaupunki.

Hankkeeseen ei tulla käyttämään kaupungin rahaa, vaan se toteutetaan lainalla, johon haetaan kaupungin takausta 20 vuodeksi. Lainan lyhennykset ja korkokulut Verkatehdas-yhtiö kattaa Bio Rexiltä perimillään vuokrilla, kuten elokuvakeskuksen kohdalla on toimittu tähänkin asti.

Kaupunginhallituksen konsernijaostolle laajennushanke esitellään 30.1.2017. Lainatakausta anotaan kaupunginvaltuustolta myöhemmin keväällä. Rakentamistyöt on tarkoitus käynnistää loppukesästä 2017, ja uuden salin on määrä avautua yleisölle keväällä 2018.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.