Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein selkeää
13°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

Laura Vainikan näyttely Galleria Koneeseen

vainikka_jossakiniLaura Vainikan näyttely Jossakin ? Somewhere levittäytyy vuoden pimeimpään ajankohtaan (26.11.?21.12.) Galleria Koneeseen kokonaisinstallaatioksi eli ajan, valon ja hämäryyden tutkielmalliseksi tilaksi. Esillä on paperille painettuja pintoja ja jälkiä, kuvallisia heijastumia sekä pieniä esineteoksia.

? Taiteellisessa työssäni pohdin havainnon, valon ja ajan teemojen lisäksi myös ajatusta kuvasta ja sen paikasta. Missä kuva oikeastaan sijaitsee ja mistä kuva alkaa? Havainnon kokemuksen yksityinen luonne on kiinnostava, Vainikka toteaa.

? Vaikka kaikki katsoisimme samaa kohdetta, näemme sen aina eri tavoin ja näemme siinä eri asioita. Joskus voi olla kyseessä tilanne ettemme näe juuri mitään. Yhtä kaikki, katseemme sisältää paljon aikaa, muistoja ja muistikuvia kaikesta kokemastamme.

Laura Vainikka (s. 1979 Lappeenrannassa) valmistui Taideyliopiston kuvataideakatemiasta pääaineenaan taidegrafiikka vuonna 2013. Hän asuu ja työskentelee pääkaupunkiseudulla. Vainikalla on ollut yksityisnäyttelyitä vuodesta 2004 lähtien Suomessa.

Hän on osallistunut myös moniin yhteisnäyttelyihin, muun muassa 5000m2-taidetapahtumaan tänä vuonna Lappeenrannassa, Nuoret 2011-näyttelyyn Helsingin Taidehallissa sekä Southern Grapchis Councilin järjestämään näyttelyyn San Franciscossa 2014. Hänen teoksiaan löytyy esimerkiksi Valtion, Porin taidemuseon ja Jyväskylän taidemuseon kokoelmista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.