Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Kuvareitti vie Kantolaan ilman harha-askelia

Reska.fi teki käyntioppaan suorinta tietä rautatieasemalta ja linja-autoasemalta AC/DC-keikalle Kantolan tapahtumapuistoon. Mukana on myös muutama natiivineuvo ulkopaikkakuntalaisille.

1. Junantuomat. Jätä rautatieasema selän taakse ja hankkiudu Hämeentien suuntaan. 200 metrin päässä oiva virkistäytymispaikka on baari Vinkalo.

Jätä rautatieaseman pääovi tasan taaksesi ja suuntaa parkkipaikan yli kohti Hämeentietä.

Jätä rautatieaseman pääovi tasan taaksesi ja suuntaa parkkipaikan yli kohti Hämeentietä.

2. Hämeentietä. Lähestyt juuri keskiolutbaari Vinkaloa (kuudennen kukan kohdalla). Vinkalo on mainittu jopa M.A. Nummisen keskiolutkirjassa. Tilaa noin 20 asiakkaalle kerrallaan. Nykyään tarjolla myös viiniä -wau.

IMG_9597

3. Ensimmäinen valoristeys. Pysy oikealla, etene edelleen suoraan ja voit heti risteyksen jälkeen poiketa Marin Grillillä. Hämeenlinnan erikoinen on “hotsi kahdella suomella.”

IMG_9598

Ylitä ensimmäinen valoristeys. Vasemmalla Mehiläinen ja viimeinen market Valintatalo ennen Kantolaa. Oikealla risteyksen jälkeen Marin Grilli.

4. Toinen valoristeys. Kaarra valojen jälkeen loivasti vasemmalle.  Seuraa noin 300 metrin mittainen hiekkainen erikoistaival läpi tietyömaan. Tällä kohtaa voit törmätä oikealta linja-autoaseman suunnalta tuleviin konserttivieraisiin.

IMG_9602

Vanajantien erikoistaival on matkan haastavin. Varo irtokiviä -ikävä alusta converseille.

5. Linja-autoasema. Pääset oikealle uralle kysymältä mummolta: “Anteeksi, mutta missä päin on Kantolan entinen keksitehdas?” Lähde joka tapauksessa mummon selän osoittamaan suuntaan.

Bussikyytiläiset. Poistukaa  linja-autoasemalla takaovesta kiitos ja lähtekää mummon selän suuntaan. Mummolta voi kysyä neuvoa: "Missä päin on Kantolan entinen keksitehdas?"

Bussikyytiläiset. Poistukaa linja-autoasemalla takaovesta kiitos ja lähtekää mummon selän osoittamaan suuntaan. Mummolta voi kysyä neuvoa: “Missä päin on Kantolan entinen keksitehdas?”

6. Paasikiventie. 100 metriä linja-autoaseman jälkeen näet etuvasemmalla Paasikiventien sillan. Ylitä se.

IMG_9593

Linja-autolla tulleet ylittävät Paasikiventien sillan. Matka jatkuu sillan jälkeen oikealle.

7. Kohti Kantolantietä… Olet siis ylittänyt kuvakertomuksen hiekkaisen erikoistaipaleen. Laita vinkkari päälle ja käänny oikealle. Huomaat saapuneesi esiteolliselle alueelle.

IMG_9603

Lämmittää, lämmittää. Saavut jo Kantolan teollisuusalueelle. Kurvaa ennen Väritukkua oikealle. Siitä sata metriä ja olet matkan puolivälissä.

8. Puolimatkan krouvissa Funny Bar Centerissä tarjollaan virvokkeita ja musiikkia vastikkeita vastaan. Sisäänpääsy on ilmainen. Lisää kyseisestä keitaasta voit lukea tästä.

IMG_9581

Viihdemoguli Jari Hämäläisen ravintolaterassa Funny Bar Center on puolimatkan krouvi rautatieaseman ja linja-autoaseman suunnasta tulijoille.

9. Luukkaankadulla näet katutaidetta, joka tekee kunniaa Sibbelle. Tien päästä oikealle.

IMG_9605

Kantolan teollisuusalueella ollaan perusasioiden eli betonitöiden äärellä. Tien päästä oikealle.

10. Kalkkiviivoilla. Hyvin kävelty 3 kilometriä assalta! Enää sama matka takaisin. Bussikuljetuksiakin järjestetään.

IMG_9607

Kohti porttia. Viimeinen hetki kaataa viinakset maahan, hajottaa järjestelmäkamera ja vipata sateenvarjo ojaan. Niitähän ei alueelle saa viedä.

11. Pääportti, jonka eteen tulee kymmeniä tarkistusportteja.

IMG_9617

Portit aukeavat klo 15. Samalla myös ravintolat ja myyntipisteet aukeavat.Portit suljetaan klo 24.

12. Esiintymislava maanantaina klo 12. Keskiviikkona kaikki on valmista keikka-aikatauluun: klo 19 Santa Cruz, klo 20 Vintage Trouble ja klo 21 AC/DC. Noin.

IMG_9619

AC/DC tulee Kantolaan 30 rekka-auton voimin. Maanantaina vielä rakennettiin noin 75 metriä leveää konserttilavaa.

13. Live Nation on rakentanut lavaa noin 150 ammattilaisen voimin.

IMG_9635

AC/DC tuo paikalle valot, äänentoiston ja tehosteet. Hämeenlinnasta rekka-armada suuntaan Varsovaan.

16. Ruokaa ja juomaa riittää. Juomaa etenkin. Tarjoilu- ja maksupisteitä on kymmeniä.

IMG_9634

17. Tapahtumapuiston 9,5 hehtaaria tarjovat laajat nurmikentät. 50 000 katsojaa koeponnistaa Hämeenlinnan tapahtumapuiston, jonka avajaiset pidettiin 13.6. ACDC_aluekartta

Teksti ja kuvat: Ilkka Peltoniemi (Reska.fi), kartta Live Nation. 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.