Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Kumppanuustalo ottaa vastaan avustusta turvapaikanhakijoille

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinnan seudun Setlementti ry ryhtyvät ottamaan vastaan avustustarvikkeita, joita hämeenlinnalaiset haluavat lahjoittaa turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskukseen Lammille. Vastaanottopiste avataan perjantaina 3.9. Kumppanuustalolle, Kirjastokatu 1, ja se on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9?15.

Päätös pisteen perustamisesta syntyi nopeasti, kun monet hämeenlinnalaiset alkoivat omatoimisesti kerätä avustustarvikkeita ja kysellä, miten niitä voisi toimittaa apua tarvitseville. Apua voi edelleen toimittaa myös Punaisen Ristin omiin keräyspisteisiin.

? Hämeenlinnalaiset voivat tuoda lahjoituksensa Kumppanuustalolle, josta toimitamme tarvikkeita eteenpäin Lammille ja muihin apua tarvitseviin kohteisiin Punaisen Ristin pyyntöjen mukaan. Auttamisen halu on nyt suurta, joten keräyspisteelle on tarve, vaikka avun täsmällinen kohde ei olekaan vielä tiedossa, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Marko Pasma kertoo.

Seurakunnissa on iloittu hämeenlinnalaisten oma-aloitteisesta innosta auttaa apua tarvitsevia. Kumppanuustalon pisteen avulla varmistetaan, ettei Lammille vietäisi kovin paljon sellaisia tarvikkeita, joita juuri nyt ei tarvita.

Lammin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Aija Jantunen on kertonut aiemmin tänään julkisuudessa, että nyt pulaa on erityisesti lasten ja miesten talvivaatteista, lasten leluista, verhoista ja matoista. Tarve voi kuitenkin muuttua ja täsmentyä tulevien päivien ja viikkojen aikana.

Hauhon seurakunnassa lahjoituksia ryhdytään keräämään paikallisen Punaisen Ristin kanssa. Lammin seurakunnassa on keskitytty vapaaehtoisten ihmisten kutsumiseen.

? Pyydämme vapaaehtoisia ilmoittautumaan 3?5 hengen ryhmissä suoraan Punaiseen Ristiin Anu Myllärille puhelinnumeroon 040 184 6911, Lammin seurakunnan kirkkoherra Heli Ulvinen toivoo. Vapaaehtoiset voivat esimerkiksi lajitella lahjoitustavaroita, sisustaa huoneita ja jakaa ruokaa.
Lammin seurakunta on tehnyt yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa jo useita vuosia. Keskuksessa asuvat lapsiperheet ovat muun muassa osallistuneet seurakunnan kerhotoimintaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.