Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

Kulttuuripolulle valittiin kymmenen sisältökokonaisuutta

Hämeenlinnan seudun Kulttuuripolkuun lukuvuodelle 2015?2016 haettiin sisältöjä avoimen tarjoushaun kautta. Tarjouksia tuli yhteensä 52 ja ne olivat todella tasokkaita. Tarjouksista valittiin 10 eri sisältökokonaisuutta toteutettavaksi seudullisesti Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan alueilla, pääsääntöisesti päiväkodeilla ja kouluilla.

Valituissa sisällöissä on monipuolisesti eri taiteenalat edustettuina, mukana on muun muassa sanataidetta, visuaalisia taiteita, mediakasvatusta, tanssia, kuvataidetta ja muotoilua. Kulttuuripolun sisältöjen tarjoushaku toteutettiin tänä keväänä toista kertaa.

Kulttuuripolku on päiväkotien ja koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma, joka tuo tasa-arvoisesti lapsille ja nuorille monipuolista kulttuuria. Sisältöihin kuuluu kulttuurikohdevierailuja, erilaisia kulttuurin ja taiteen työpajoja sekä menetelmiä. Kulttuuripolku perustuu voimassa olevaan perusopetuksen opetussuunnitelmaan eli kaikki kulttuurisisällöt ovat johdettavissa johonkin koulussa opetettavaan oppiaineeseen tai aihekokonaisuuteen.

Hämeenlinnassa Kulttuuripolku kattaa peruskoululaiset sekä syksystä 2015 alkaen varhaiskasvatuksen puolelta 3?6-vuotiaat. Hattulassa ja Janakkalassa Kulttuuripolku -toiminta käynnistyy kokonaisvaltaisesti syksyllä 2015. Seudullisessa lastenkulttuurityössä mukana ovat Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala. Toimintaa koordinoi Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.