Perjantai 02.06.2023
Nimipäivät: Venla
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
4°C
Tuuli: 5 m/s N
 

KONEessa seuraavaksi Magdalena Åberg

Magdalena Åbergin öljyväriteos Display (strauß) vuodelta 2014?15.

Magdalena Åbergin öljyväriteos Display (strauß) vuodelta 2014?15.

Helsinkiläinen taidemaalari Magdalena Åberg aloittaa KONEen uuden vuoden. Taiteilijan viehätys taksidermiaan, eläinten täyttämiseen, on innoittanut tätä näyttelyä. Åberg kuvaa täytettyjä, museoissa esillä olevia eläimiä, joiden kesyttämätön villi voima ja kehollisuus kaikessa karvaisuudessaan tai höyhenpeitteessään toimii vastakohtana museoiden kelmeän valon lasivitriineille ja kivilattioille.

Mikä on elävää, mikä kuollutta? Miksi ihminen kerää täytettyjä eläimiä museoihin? Yhteiskunnan kaikkien kiillotettujen, sileiden pintojen alla piilee kaipuu sivilisaation ulkopuolella olevaan luontoon. Luontoon, joka meissä kaikissa on vielä jäljellä.

Magdalena Åberg (s. 1972) on pitkän linjan taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänet tunnetaan myös kuvataidemaailman aktiivisena toimijana mm. Helsingin taiteilijaseurassa ja Helsingin katugalleriaprojektissa.

Åberg on palkittu Art Helsingin Vuoden taideteko (2013) ?palkinnolla ja hänen teoksiaan kuuluu muun muassa Amos Andersonin, Helsingin taidemuseon ja Pro Artibusin kokoelmiin. Åbergin töitä on nähty lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 2003 lähtien, viimeksi Tampereella, Helsingissä ja Berliinissä. (Reska.fi)

Magdalena Åberg, Display / Maalauksia, 9.1.?2.2.2016 GalleriaKONE, Verkatehdas, Hämeenlinna

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.