Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Kirjastopäivät kokoaa kesäkuussa Verkatehtaalle jopa 500 kirjastoalan ammattilaista

Valtakunnalliset kirjastopäivät järjestetään kesäkuun 15.-17. päivänä Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kirjastopäivät on Suomen suurin kirjastoalan ammattitapahtuma, jonne odotetaan noin 500 kirjastoalan ammattilaista eri puolilta Suomea. Kaupunki on tänään päättänyt osoittaa tapahtumalle vieraanvaraisuutta järjestämällä tarjoilun kaupungin vastaanotto -tilaisuudessa 15.6.. Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen viranhaltijapäätöksellään löi vieraanvaraisuudelle noin 12.000 euron hintalapun.

Kirjastopäivien pääasiallinen järjestäjä on Suomen Kirjastoseura, jonka yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat HAMK:n Kirjasto- ja tietopalveluyksikkö ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Kirjastopäivien teema tänä vuonna on Tulevaisuuden kirjasto – muutosta ja empatiaa.

Teemaa mukaillen ohjelmassa nousee esille kirjastoalan ajankohtaisia kysymyksiä, kuten aineistojen digitalisoituminen ja alustojen käytettävyys. Aihetta tarkastellaan sekä kirjastotasolla että koko yhteiskunnan digitalisaation näkökulmasta. Kirjastopäivillä perehdytään myös kestävän kehityksen teemoihin presidentti Tarja Halosen johdolla.

Verkatehtaalle kokoontuu kesäkuussa merkittävä joukko kirjastoalan ammattilaisia.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.