Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
9°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

KHSHP: Rokotuskampanja saavutti hyvän tuloksen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin influenssa-rokotuskampanjassa saavutettiin viime vuonna potilashoitoon osallistuvissa yksiköissä 74 prosentin rokotuskattavuus. KHSHP:n kaikissa yksiköissä henkilöstön rokotuskattavuus oli 72 prosenttia.

Kovana tavoitteena oli saavuttaa 80 prosentin kattavuus, jolla saavutetaan niin sanottu laumaimmuniteetti.

? Tuloksemme on kyllä tosi hyvä ja voimme olla siitä ylpeitä. Tulos kestää varmasti vertailun muihin sairaanhoitopiireihin, sillä käsittääkseni vielä missään ei ole tuohon 80 prosenttiin päästy, vaikka se kaikkien tavoitteena onkin, kertoo potilasturvallisuuskoordinaattori Anne Kallava.

Vuonna 2016 rokotteen ottamiseen KHSHP:ssä kannustettiin tarjoamalla rokotteen ottaneille ilmaiset pullakahvit ja merkiksi nimilaattaan sai kiinnittää tarran, jossa on hymynaama.

? Kampanja koettiin hyvin positiiviseksi. Edellisestä vuodesta hoitohenkilöstön rokotuskattavuus nousi 52 prosentista 74:ään, mikä on huima parannus. Nyt laskettiin ensimmäistä kertaa koko henkilöstön kattavuus, ei vain hoitotyöhön osallistuvien. Prosenttia paransi nyt myös se, että nimilistat kerättiin ajantasaisina esimiehiltä, mikä vähensi tilastovirhettä jo yksikön työstä poistuneiden nimien osalta, Kallava selvittää.

Nopeimmin yksiköistä sadan prosentin rokotuskattavuuden saavutti Sisä- ja keuhkotautien poliklinikka, joka palkitaan 21. helmikuuta pidettävässä tilaisuudessa.

? Rokotteita toki henkilöstö saa edelleen työterveyshuollostamme. Tänä vuonna influenssa-aalto on tullut tavallista aikaisemmin, ja sairaalan osastot ovat täyttyneet etenkin vanhemmista potilaista. Olemme iloisia, että riski leviämisvaarasta on henkilökunnan osalta merkittävästi pienempi kuin aiempina vuosina, Kallava kiittää.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.