Perjantai 22.03.2019
Nimipäivät: Vihtori
Hämeenlinna
Selkeää
5°C
Tuuli: 6 m/s P
 

Kevyen liikenteen väylän levennys tuo erillisen pyöräilykaistan Hattelmalantielle

Hämeenlinnan pyöräilyn edistämisohjelmaa 2016–2021 toteutetaan koko ajan myös kesähelteillä. Vilkkaasti liikennöidyn Hattelmalantien varressa oleva kevyen liikenteen väylä uusitaan kesän ja syksyn aikana.

– Kova usko on siihen, että marraskuun aikana tulee valmista, sanoo vt. rakennuspäällikkö Esa Ränkman Hämeenlinnan kaupungilta.

Heinäkuussa alkaneet työt ovat pakottaneet pyöräilijät ja myös moottoriliikennöijät tavallista tarkkaavaisemmiksi, kun muun muassa Poltinahon liikenneympyrän luona tulee ylimääräinen tienylitys.

Hattelmalantiellä on tällä hetkellä oltava tarkkana. Tiellä on alennettu nopeusrajoitus.

Elokuussa on odotettavissa vielä paitsi työmatkapyöräilijöiden määrän kasvu, myös opiskelijoiden ja koululaisten tulo liikenteeseen. Nyt heinä–elokuun vaihteessa töitä tehdäänkin juuri sillä osalla väylää joka pian on kaikkein vilkkaimmin liikennöity.

Esa Ränkmanilla on kuitenkin huojentavia uutisia.

– Tavoite on, että Tavastian kiinteistöjen ja Turuntien välinen osuus saataisiin valmiiksi ja asvaltoitua ensi viikon maanantain ja tiistain aikana. Tavastialta Rengontien liittymään asti töitä on edessä vielä koulujen alettuakin, kertoo Ränkman.

Vt. rakennuspäällikkö Ränkmanin mukaan Hattelmalantien kevytväylän uusimisen taustalla on osin pyöräilyn edistämisohjelma mutta myös se, että väylä palvelee toisen asteen koulutusohjelman opiskelijoita.

Hattelmalantien varren kevytväylää levennetään viisimetriseksi.

Kevytväylän levennys on merkittävä, pääsääntöisesti 3,5–4 metristä 5 metriin.

– Yhtä leveätä kevytväylää on kaupungissa muuallakin, esimerkiksi Paasikiventien vesistösillalla ja Jukolassa, kertoo Ränkman.

Väylään myös maalataan omat kaistansa pyöräilijöille ja kävelijöille, kuten jo on tehty esimerkiksi Poltinahon liikenneympyrän toisella puolella Poltinahontiellä.

Kevyen liikenteen verkon kehittäminen on tärkeä osa Hämeenlinnan pyöräilyn edistämisohjelmaa. Ohjelman tavoitteet juontavat muun muassa kaupungin tavoitteesta olla resurssiviisas, elinvoimainen ja hyvinvointia edistävä kaupunki.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.