Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Keskustan lukiolaiset pääsevät katsomaan nykysirkusteos Iiristä

Verkatehtaalla saa perjantaina 5.5. kantaesityksensä Zero Gravity Companyn tuottama nykysirkusteos IIRIS. IIRIS on improvisatorinen teos, jollaista ei ole vielä koskaan nähty. Lavalle nousee 17 sirkustaiteilijaa välineinään vertikaaliköysiä, nuoria, rengastrapetseja sekä rhönrad.

Kuva: Heikki Järvinen.

Teos pohjautuu T.S.Eliotin runoon The Hollow Men. Siinä henkilöt kulkevat kaktusmaassa, ovat matkalla kuolemaan. He katsovat ja ovat näkemättä, ripustautuvat toisiinsa ja kavahtavat kosketusta. He kaipaavat elämättömään elämään ja etsivät pakoreittiä väistämättömän edessä. Katsoen katoavia tähdenlentoja, he toivovat pelastusta, joka on heidän edessään.

IIRIKSESTÄ järjestetään Kaurialan ja Lyseon lukiolaisille erityisnäytös maanantaina 8.5. Erityisnäytöksen on mahdollistanut Verkatehtaan ja LähiTapiola Loimi-Hämeen yhteistyö.

LähiTapiola on ollut Verkatehtaan yhteistyökumppani vuodesta 2004, ja vuoden 2017 yhteistyön kohteena on lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden edistäminen. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Hämeenlinnan kaupunginkin juhlateemana ovat juuri lapset ja nuoret.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.