Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Kesäteatterille yleisömagneetti

Hämeenlinnan kesäteatteri on päässyt kiinni todennäköiseen yleisömagneettiin. Ensi kesänä kaupunginpuistossa nähdään Okko Leon komedia Orkesteri ? The Everlast. Näytelmä  nähtiin ensi kertaa Helsingissä KOM-teatterissa lokakuussa 2013. Tämän jälkeen teos on saanut suuren suosion; Matti Ijäs tekee siitä elokuvan ja Lauri Maijala on tehnyt siitä kuunnelman Ylelle, työn alla on niin ikään romaani.

Teoksen harvinaisen laaja kysyntä aiheutti sen, että otti oman aikansa, ennen kuin näytelmän oikeudet saatiin Hämeenlinnan kesäteatterille. Luvassa onkin parasta suomalaista kesäteatteria kesälle 2014.

– ?Orkesteri – The Everlast on sellaisen tason hypetystä, että näin ajan hermolla emme ole pitkään aikaan olleet,  toteaa Hämeenlinnan kesäteatterin kantava voima Martti Töttölä, joka myös ohjaa näytelmän. Roolitus selviää kevään mitaan.

Näytelmä kertoo parhaat päivänsä nähneestä The Everlast -nimisestä tanssiorkesterista, joka odottaa hääkeikkaa juhlapaikan takahuoneessa. Yhtyeen läpimurto tapahtui 1990-luvulla yhdellä ainoalla hitillä ?Lentoon lähdit?. Lupaava nousukiito on vuosien kuluessa hiipunut, nyt keikoilla soitetaan cover-biisejä ja takahuoneessa taistellaan vallasta.

Puheenaiheet rönsyilevät laidasta laitaan ja tunnelmat sinkoilevat suuntaan jos toiseenkin, huumorin ollessa koko ajan vahvasti läsnä. Kukin bändin jäsen yrittää keinoja kaihtamatta hyötyä yhtyeestä, ja eripura ja kateus uhkaavat yhteishenkeä. Näyttää, että unelmakeikka olisi kuitenkin luvassa Löytyykö sopu vai onko solidaarisuus bändin jäsenille pelkkä vierasperäinen sanan ja höynäytyksen vipuvarsi?

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.