Keittiömestari Ismo Aho taikoo lähituottajien aineksista maistuvia herkkuja
Ravintola Piparkakkutalon keittiömestari Ismo Aho esitteli maanantaina järjestetyssä lähituottajatapaamisessa taitojaan peräti neljän ruokalajin verran. Paikalle saapuneet tuottajat ja median edustajat saivat hämmästellä Piparkakkutalon kykyä valmistaa ja tarjoilla toistakymmentä annosta kutakin ruokalajia nopeaan tahtiin.
Tuottajista paikalla olivat Kiipula Gardensin, Aliniityn tilan, Orastava aurinko Oy:n, Tuloiselan marjatilan, Puutarha Miniverson ja Maatila Liha-Merosen edustajat ? huippuraaka-aineiden tuottajia ympäri Hämettä.
Piparkakkutalo ostaa raaka-aineita myös monilta muilta tuottajilta. Tammikuussa 2017 ravintolan keittiömestarina aloittanut Aho kertoi, että tuottajia on alueelta löytynyt kiitettävästi.
Samoin ravintolassa on lisätty kasvis- ja vegaaniruoka-annoksia ja uudet annokset on otettu vastaan erinomaisesti. Härkäpapu falafel oli ainakin täysi napakymppi laajoine makukirjoineen.
Mutta lihaa ei tietysti ole hylätty ja “maistiaisten maanantaina” sitä edusti pääruoan Mangalitza-possu. Liha oli poikkeuksellisen mureaa ja maistuvaa kuten sen kanssa tarjotut juureksetkin.
Vielä oli makuhermoja kutkuttamassa ? koko ruokailun ajan taustalla tuoksuneen kahvin kera ? todellinen lähiruokajälkkäri. Härkäpapupannukakku oli saanut kylkeensä Tuloiselan marjatilan mansikoista valmistetun jäätelöpallon ja kokonaisuus päätti ruokailun kesäisen raikkaasti.
Historiaa henkivää Piparkakkutaloa voi myös miljöönä suositella Hämeenlinnan kesävieraalle siinä missä kantakaupunkilaisellekin.
Juha Reinikainen
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.