Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Kaupunki rakentaa junaliikenteen korvaavat liityntäpysäköintipaikat

Hämeenlinnan kaupunki on juuri päässyt sopimukseen Keinusaaressa välittömästi Viipurintien sillan eteläpuolella olevasta, VR-Yhtymän omistamasta alueesta, joka vuokrataan kaupungin käyttöön. Tälle vuokra-alueelle rakennetaan ja osoitetaan noin 250 pysäköintipaikkaa niin pian kuin mahdollista.

Varikonniementien päähän on parhaillaan rakenteilla myöhemmin asuinkorttelien käyttöön jäävä pysäköintialue, jonne mahtuu töiden valmistuttua noin 50 ajoneuvoa pysäköimään.

Asemanrannan asemakaava-alueen rakentamisen käynnistyttyä huoli rautatieaseman liityntäpysäköinnistä on realisoitunut. On tiedossa, että käytettävissä olevat maksuttomat ajoneuvojen liityntäpysäköintipaikat ovat olleet jo vuosia täydessä käytössä.

Uusia pysäköintialueita ei pystytä osoittamaan samassa tahdissa kuin katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen etenee. Kaupunki on aktiivisesti etsinyt vaihtoehtoja väliaikaisen liityntäpysäköinnin järjestämiseksi.

Kun katujen rakentaminen vuoden 2018 aikana etenee ja asemakaavan mukainen pysäköintilaitos Varikonniementien varteen lähtee rakenteille, poistuu koko laaja, noin 200 autopaikan sorapintainen pysäköintialue käytöstä. Yhtä suuren pysäköintipaikkamäärän osoittaminen rautatieaseman läheisyydestä on ollut erittäin haastavaa.

Pysäköinnin maksuttomuus ei ole yksiselitteinen asia, koska pysäköintialueiden rakentamien ja kunnossapito maksaa. Toivomme ja pyrimme siihen, että liityntäpysäköinti on pendelöiville hämeenlinnalaisille vaivatonta ja edullista, jopa maksutonta.

Maksuttomuus tarkoittaa kuitenkin sitä, että kyseisillä alueilla voivat pysäköidä muutkin kuin junan käyttäjät. Hämeenlinnan Pysäköinti Oy järjestää erinomaista ja edullista pysäköintipalvelua Keinuparkissa ja rautatieaseman läheisyydessä olevilla pysäköintialueilla.

Rautatieaseman liityntäpysäköintijärjestelyistä alueen rakentamisen aikana tiedotetaan Hämeenlinnan mm. kaupungin internet-sivuilla osoitteessa http://www.hameenlinna.fi/Asemanrantakunnallistekniikka . Sivuilla esitetään liityntäpysäköintijärjestelyistä kartta, jota päivitetään jatkuvasti töiden etenemisen mukaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.