Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kaupunki kerää fillareita pyörättömille päiväkotilaisille

Kevät on saapunut ja polkupyörät etsitään varaston perukoilta esiin käyttöä varten. Samalla varastoista saattaa löytyä polkupyöriä, joiden käyttäjät ovat jo kasvaneet pyörästään ohi. Hämeenlinnan varhaiskasvatus laittaa tällaiset fillarit hyötykäyttöön, jos omistaja haluaa menokista luopua.

? Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa on useita lapsia, joilla ei omaa polkupyörää ole, ja jotka eivät siksi pääse harjoittelemaan polkupyöräilyn hienoa taitoa. Jos sinulta löytyy tarpeettomaksi jäänyt lasten pyörä, voit lahjoittaa sen lasten käyttöön päiväkoteihin. Pienet viatkaan eivät haittaa, sillä kunnostamme pyöriä talkoovoimin kesän korvalla, kertoo pyöräkeräyksen idean äiti, varhaiskasvatuksen suunnittelija Elina Kataja.

Polkupyöriä vastaanotetaan 29.4.?24.5. Hirsimäen päiväkodissa (os. Hirsimäenkatu 29) arkisin kello 7?17 sekä 20.5. kello 17?19. Hirsimäen päiväkodin lastenhoitaja Joni Virtanen on tehnyt pyörille päiväkodin ulkovarastoon tilaa väliaikaisvarastointia varten.

? Pyöräkeräyksen päätyttyä järjestämme talkoot toukokuun 27. päivänä kello 17?19.30, ja toivotamme myös halukkaat lapset, vanhemmat ja vaikka isovanhemmatkin mukaan talkoilemaan, pyöriä puhdistamaan ja kunnostamaan.

? Kesän kynnyksellä jaamme kunnostettuja pyöriä eri päiväkoteihin Hämeenlinnan alueella, jotta lapset voivat opetella pyöräilyn saloja huolimatta siitä, omistaako omaa pyörää tai ei. Samalla käymme maalaamassa pihoihin pyöräratoja pyöräilyinnon nostattamiseksi, Joni Virtanen kertoo.

Pyörien kunnostustalkoisiin voi ilmoittautua 24.5 mennessä joni.virtanen@hameenlinna.fi tai 0503457154.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.