Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

KANNANOTTO: Palvelusetelillä kaikki pääsee hoitoon

Hätilän Kokoomus haluaa että hämäläiset pääsevät hoitoon ajoissa. Oma Häme on meidän kaikkien hämäläisten yhteinen, Kanta-Hämeen tuleva hyvinvointialue, ja palveluiden saatavuus on saatava yhdenvertaiseksi ihmisen tarpeiden mukaan.  Hoitotakuuta ei pystytä ratkaisemaan yksin julkisin voimin, vaan hoidon saatavuuden parantamiseksi tulee ottaa kaikki resurssit käyttöön, myös yksityinen ja kolmas sektori. Hätilän Kokoomuksen näkemyksen mukaan hyvin toimivassa järjestelmässä ihminen saa palvelusetelin, jos hoitotakuuaika ylittyy. Palvelusetelin avulla he voivat hakea tarvitsemansa palvelun yksityiseltä tai järjestötoimijalta.

Esimerkiksi Tanskassa tämä malli on käytössä jopa erikoissairaanhoidossa. Julkisen toimijan, eli Oma Hämeen, tulee valvoa ja solmia ennakolta sopimukset eri tuottajien kanssa, ja ihmisen tarpeen ja valinnan mukaan niitä hyödynnetään. Laadunvalvonta hoituu paitsi hyvinvointialueen kautta, myös ihmisen omalla valinnalla. Tämä edellyttää että ihmisillä on faktaa päätöksenteon tueksi. Ruotsalainen järjestelmä, jossa asiakkaat voivat arvioida ja vertailla terveyskeskusten palvelun laatua, jonotusaikoja ja potilastyytyväisyyttä, olisi Suomeenkin erittäin tervetullut hyvinvointialueita synnytettäessä. Palvelusetelimalli on myös erinomainen tapa edistää paikallista, hämäläistä yrittäjyyttä ja pienten sekä keskisuurten yritysten toimintamahdollisuuksia.

Hätilän Kokoomus esittää että Oma Hämeeseen rakennetaan vahva palvelusetelijärjestelmä tukemaan hämäläistä hyvinvointia ja elinvoimaa.

Hätilän Kokoomus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.