Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-6°C
Tuuli: 6 m/s ENE
 

Kalle Carlstedtin näyttelyssä vietetään lasten omaa lauantaita

Kalle Carlstedt, Onnen lintu, 1936?1942, väripuupiirros. Kuva: Reima Määttänen.

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään lauantaina tammikuun 11. päivänä lasten omaa museopäivää, Lasten lauantaita, joka on touhua täynnä. Koko perheen tapahtumassa tutustutaan Kalle Carlstedtin grafiikan näyttelyyn. Luvassa on ohjattuja taidevartteja ja nonstop-työpajoja, jossa harjoitellaan oman grafiikan vedoksen tekoa. Tapahtumaan on vapaa pääsy kello 10?16.

Kalle Carlstedt (1891?1952) oli taidokas taidegraafikko. Taidemuseon näyttelyssä tutustutaan taidegrafiikan uranuurtajana tunnetun Carlstedtin monipuoliseen tuotantoon. Sääksmäellä asuneen taiteilijan aiheet liittyivät usein kotiseudun luontoon ja maisemaan. Lasten lauantaina näyttelyssä on lapsiyleisölle suunnattuja taidevartteja kello 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti Kalle Carlstedtin taiteeseen.

Lasten lauantain työpajassa lapsista kuoriutuu oikeita graafikoita, sillä grafiikanpajassa kello 10?16 lapset pääsevät kokeilemaan oman Onnen lintu -grafiikanvedoksen tekoa. Onnen lintu on yksi Kalle Carlstedtin tunnetuimmista teoksista.

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja tapahtumaan on koko perheelle vapaa pääsy.

Taidemuseon tapahtuma on osa hämeenlinnalaisten kulttuurilaitosten Lasten lauantai -tapahtumasarjaa, joka tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena viikonloppuna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.